Naslovnica Šport Zahovič je odšel za Milaničem, v Mariboru se začenja nova era

Zahovič je odšel za Milaničem, v Mariboru se začenja nova era

Avtor: Spletno Uredništvo

Novica leta za slovenski nogomet je nedvomno ta, da je večkratne državen prvake NK Maribor po dolgoletnemu trenerju članske ekipe Darku Milaniču dokončno zapustil še športni direktor Zlatko Zahovič. Maribor je tako ostal brez dvojice, ki se je podpisala pod večino vijoličnih uspehov zadnjih let.

Zahovič je odšel za Milaničem v Mariboru se začenja nova era Darka Milaniča so nekateri v upravi NK Maribor želeli odsloviti že lani poleti, a tedaj niso našli primerne zamenjave (foto:SJ)

 

Po slovesu Darka Milaniča je tudi Zlatko Zahovič dokončno zapustil NK Maribor. Milanič je bil trener Mariborčanov med leti 2008 in 2013 ter nato še od leta 2016 do prejšnje sobote. V tem času je klub osvojil 6 naslovov prvaka in tri pokalne lovorike. Zahovič pa je bil športni direktor Maribora od avgusta 2007 pa do včeraj. Vijoličasti so v tem času zbrali 8 naslovov prvakov in štirikrat zmagali v pokalu Slovenije.Poleg tega so se leta 2014 in 2017 uvrstili v skupinske del Lige prvakov, leta 2011, 2012 ter 2013 pa v skupinski del Lige Evropa.

»NK Maribor se Zlatku Zahoviču zahvaljuje za vijol’čne trenutke, za njegov neprecenljiv prispevek v vlogi snovalca kadrovske politike pri zbiranju trofej na slovenskem prizorišču in postavljanju novih mejnikov v evropskem tekmovanju, ki so utrdili Maribor na mednarodnem nogometnem zemljevidu ter mu želimo vso srečo in veliko uspehov na nadaljnji poklicni ter življenjski poti,« so ob slovesu zapisali v NK Maribor. Sicer je bila dvojica Milanič-Zahovič večkrat na udaru kritik, ki jih ni najbolje prenašala.

Pogosto je bila v konfliktih z mediji, slednji pa tudi niso bili vedno korektni do njiju, oziroma do NK Maribor. »Negativno vzdušje okoli ekipe je naredilo svoje. Ekipa je bila pod pritiskom, opravili ste dobro delo, mi pa ne. Čutim se odgovornega, a ne krivega,« je ob odstopu novinarjem povedal Milanič. Slednjemu so med drugim očitali prav to, da so bili za neuspehe vedno krivi drugi, sploh novinarji. Pa tudi kakšne prepoznavne igre mariborska ekipa, kljub številnim osvojenim lovorikam, v zadnjem desetletju ni imela.

Zahoviču so očitali samovoljo, neprimerno obnašanje in dejstvo, da je med tekmami on odločal o zamenjavah igralcev, ne pa trener. Sicer je Zahovič pomagal klubu med sanacijo leta 2007 in brez njega Maribor nikoli ne bi zmagal vsega, kar je zmagal. V njegovem obdobju je mariborski klub dobro trgoval z igralci od drugod, iz lastnih mladinskih vrst pa se v prvo ekip ni prebilo ravno veliko talentov. Mogoče se bo to sedaj spremenilo, saj je (vsaj začasno) nov trener članskega moštva Saša Gajser, ki mu bo pomagal Oliver Bogatinov.

Končala se je torej neka era, ki bo ostala za vedno zapisana v srcih mariborskih ljubiteljev nogometa. Kdorkoli pa bo v bodoče prevzel vlogo novega športnega direktorja in trenerja Maribora, ta bo nedvomno moral krepko zavihati rokave in z rezultati dokazati, da je na nivoju svojih predhodnikov. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.