Naslovnica Slovenija Zadnji udarec zime in težave po vsej Sloveniji

Zadnji udarec zime in težave po vsej Sloveniji

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenija se otepa z zadnjim udarcem zime. Slabo vreme je danes povzročilo velike preglavice v prometu po vsej državi, še posebej na področjih Notranjske in Primorske. Snežilo je tudi ob morju, sedaj pa se zaradi padavin in padca temperatur napoveduje tudi huda pozeba.
Primorska avtocesta je bila danes spet zaprta (foto: DARS/promet.si)

Izjemno hladna severna fronta, ki se je prav nad Slovenijo srečala s toplim in vlažnim zrakom iz že povsem spomladanskega Sredozemlja, je danes že povzročila ogromno preglavic po vsej državi. Dež se je hitro spremenil v sneg in pobelil večji del Slovenije. Snežilo je tudi v tistem delu južne Primorske, ki leži neposredno ob obali Jadranskega morja (čeprav je ima morje trenutno 12 stopinj).

Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO) je ledeno hladno fronto napovedala že pred vikendom, v enem zadnjih opozoril pa so zapisali: »Zjutraj in dopoldne bodo marsikje razmere povsem zimske. Na prehodu med Notranjsko in Primorsko bo veter prenašal sneg in gradil zamete. Pričakujemo, da bo po nižinah padlo med 5 in 15 cm snega. Največ snega pričakujemo v pasu od Idrijskega, Notranjske, Kočevske do Bele krajine, v višjih legah tudi več kot 20 cm.«

Čeprav torej tokrat zimska vremenska fronta ne bi smela presenetiti nikogar, pa je danes vseeno prihajalo do številnih prometnih nesreč in zastojev po vsej državi, še posebej na primorski avtocesti, na ostalih primorskih in notranjskih cestah in pa tudi na ljubljanskih obveznicah. Vremenskih nevšečnosti pa z današnjim dnem še ne bo konec. Z ARSO opozarjajo, da bo do konca tedna zjutraj zelo mrzlo in bo zato marsikje prišlo še do pozeb.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.