Naslovnica Magazin Uspeh premierne Virtualne kolesarske dirke po Sloveniji

Uspeh premierne Virtualne kolesarske dirke po Sloveniji

Avtor: Spletno Uredništvo
Letos je med 27. februarjem in 27. marcem potekala prva Virtualna kolesarska dirka po Sloveniji. Na 5 etap razdeljena dirka je bila namenjena predvsem rekreativnim kolesarjem, sodelovali pa so tudi najboljši slovenski profesionalci. I FEEL SLOVENIA Virtualna kolesarska dirka pa je bila hkrati namenjena promociji turističnih atrakcij naše države.
Matej Mohorič v lovu na vodilno skupino pri virtualnem vzponu na Krvavec (foto: FB STO/I feel Slovenia)

Na prvi ‘I FEEL SLOVENIA Virtualni kolesarski dirki po Sloveniji’ je bila udeležba odlična, saj je sodelovalo skoraj tisoč udeležencev iz 53-ih držav sveta. Prvi korak organizatorjev dirke je bil ta, da je bilo v aplikacijo Rouvy naloženih pet etap kolesarskih tras po Sloveniji, sledilo pa je povabilo za udeležbo. Vse je potekalo v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo (STO), agencijo Sport Media Focus in Kolesarskim klubom Adria Mobil.

»Prva etapa je potekala od Cerkelj na Gorenjskem pa do Vrha pod Krvavcem, na drugi etapi so kolesarji spoznavali Dolenjsko, in sicer od Črnomlja do Novega mesta. Tretja etapa je bila speljana na obali, od Izole preko Šmarij do Kopra. Na četrti etapi so udeleženci odkrivali slikovito pokrajino od Bohinja, mimo Bleda do Pokljuke, zadnja, peta etapa, pa je potekala v Ljubljani z zaključkom na Ljubljanskem gradu,« so spomnili s STO.

Etape so bile na sporedu ob sobotah, v živo so jih prenašali tudi na spletni platformi YouTube, kjer je te prenose spremljalo več kot 4000 gledalcev. Slovenska turistična organizacija je poskrbela za primerno obsežno pojavnost blagovne znamke ‘I feel Slovenia’ in sorodnih promocijskih produktov, poleg tega pa so med vsemi udeleženci četrte in pete etape izžrebali še srečneža, ki je dobil uradni dres Primoža Rogliča.

Na dirki so nastopili predvsem rekreativni ljubitelji kolesarjenja, na posamezni etapi pa so se pridružili tudi profesionalni kolesarji, med drugim Matej Mohorič, Jani Brajkovič in Domen Novak. Slovenski vrhunski kolesarji Primož Roglič, Tadej Pogačar in Jan Tratnik pa se dirke tokrat niso mogli udeležiti, saj se je sezona cestnih nastopov zanje začela prav v tem obdobju in so ob sobotah imeli druge obveznosti.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.