Naslovnica Gospodarstvo Zadnji podatki in aktivnosti slovenskega turističnega gospodarstva

Zadnji podatki in aktivnosti slovenskega turističnega gospodarstva

Avtor: Spletno Uredništvo

S Slovenske turistične organizacije so predstavili svoje najnovejše aktivnosti in pripravili tudi širši pregled aktualnega dogajanja v gospodarskem segmentu turizma.

Zadnji podatki in aktivnosti slovenskega turističnega gospodarstvaTako je bila lani obiskovalcev nabito polna turistična borza TTG v Riminiju, letos pa … (foto: TTG Rimini)

 

Slovenska turistična organizacija (STO) je posredovala podatke Finančne uprave Republike Slovenije (FURS), po katerih je do 8. oktobra turistične bone izkoristilo 865.074 imetnikov, prek teh bonov pa se je v sektor slovenskega turističnega gospodarstva steklo kar 118 milijonov evrov. Nedvomno so ti boni (če se ne motimo, je ideja zanje prišla prav s STO) rešili marsikatero težavo in skoraj zagotovo tudi marsikatero eksistenco.

STO je objavila nov datum letošnjih ‘Dnevov slovenskega turizma’. Le-ti bodo po zadnjih vesteh potekali 7. in 8. decembra, kot narekujejo aktualne zdravstvene razmere pa bodo Dnevi tokrat na sporedu v prilagojenem formatu. Konce tega tedna se bo STO udeležila turistične borze TTG v Riminiju. Predstavništvo STO v Nemčiji bo med 16. in 18 oktobrom sodelovalo pri spletni izvedbi ‘pop-up’ dogodka v organizaciji ITB Berlin in Festival Berlin.

Na trgih Nemčije, Avstrije in Švice bo 15. oktobra potekal virtualni dogodek sejemskega formata Feel Sloveni@ Business Date (za italijansko tržišče so podobne dogodek opravili že konce septembra), katerega se bo udeležilo 35 slovenskih turističnih ponudnikov. Prestižna svetovna borza turistične panoge WTM London pa bo letos na vrsti od 9. do 11. novembra in bo prav tako kot večina sorodih dogodkov potekala v virtualni obliki.

Kampanja ‘Zdaj je čas. Moja Slovenija ‘v svojem 21 tednu intenzivnega izvajanja beleži že več kot 432.000 novih objav na družbenih omrežjih z uporabo hashtagov #ifeelsLOVEnia ter #mojaslovenija. Na pristajalni strani je na voljo več kot 390 turističnih paketov različnih ponudnikov širom Slovenije. Ponudniki lahko turistične pakete z zimsko ponudbo oddajo še do konca meseca oktobra,” so še sporočili s STO.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.