Naslovnica Trendi 25 let obstoja ne bo praznovala le oddaja 24UR, ampak ves POP TV

25 let obstoja ne bo praznovala le oddaja 24UR, ampak ves POP TV

Avtor: Spletno Uredništvo

Z največje slovenske zasebne medijske družbe Pro Plus že kar dolgo ni bilo nobenih novosti, pravkar pa so javnost spomnili, da bodo kmalu (15. decembra) praznovali 25 let obstoja oddaje 24UR. To bi sicer morala biti tudi 25-obletnica prvega oddajanja programa POP TV, a so to v sporočilu za javnost le bežno omenili, kar je malce nenavadno. 

25 let obstoja ne bo praznovala le oddaja 24UR ampak ves POP TVČetverica dolgoletnih voditejev oddaje 24UR (foto: PRO Plus PR)

 

Na POP TV so ugotovili, da bo kmalu minilo četrt stoletja, odkar obstajajo. Prvi dan, ko je družba Pro Plus pričela z oddajanjem programa POP TV, je bil 15. decembra 1995. Tedaj je startala tudi osrednja dnevnoinformativna oddaja, ki so jo poimenovali ’24UR’. Nov program je prinesel vrsto programskih novosti, nov studio, nov način podajanja informacij in uveljavitev formata voditeljskih parov v večernih informativnih oddajah.

Poleg tega so bile ‘na ameriški način’ zastavljene številne podrobnosti, ki so kmalu postale prepoznavni znak POP TV-ja, kot so bile nove grafike, gostje v studiu, neposredne povezave v živo s terena, zanimive zgodbe in poudarek na kroniki. »Forma oddaje je pomembna za njeno privlačnost, a za ekipo urednikov, novinarjev, voditeljev in drugih sodelavcev uredništva je in bo verodostojna vsebina vedno brezkompromisno na prvem mestu.

24UR je preplet mladostne zagnanosti in izkušenj, svežih idej začetnikov in preudarnega napredka tistih, ki so tukaj že vse od njenih začetkov,« pojasnjuje Tjaša Slokar Kos, direktorica in odgovorna urednica informativnega programa. Velja še poudariti, da sta sedanja voditelja oddaje 24UR Darja Zgonc in Edi Pucer v uredništvu že vseh petindvajset let, Petra Kerčmar in Jani Muhič pa le malo manj – 20 let.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.