Naslovnica Trendi Zadnje letošnja premiera SMG bo Pojedina pri Trimalhionu

Zadnje letošnja premiera SMG bo Pojedina pri Trimalhionu

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovensko mladinsko gledališče je pravkar napovedalo zadnjo premiero v letu 2021. Gre za gledališko igro ‘Pojedina pri Trimalhionu’, ki je nastala po motivih Petronijevega Satirikona. Premiera bo na sporedu ponedeljek, 27. decembra, ob 19.30, nato se že pred koncem leta obetajo še tri ponovitve.
Romana Šalehar in Ivan Godnič na eni od zadnjih vaj predstave (foto: Ivian Kan Mujezinović/SMG)

Premiera gledališke predstave ‘Pojedina pri Trimalhionu’ ne bi mogla priti ob bolj primernem času. Delno je termin zelo primeren zaradi prazničnega časa, v katerem vsi jemo precej več kot običajno. Delno pa je termin v zadnjem tednu leta 2021 zelo posrečen zaradi aktualnih korona-razmer, ko so strokovnjaki izgubili večino zaupanja s strani javnosti, številni navadni smrtniki pa so nenadoma postali vrhunski medicinski strokovnjaki.

»Pojedina pri Trimalhionu je požrtija, ki traja več dni. Tu je vse, kar si lahko poželimo. Od vina do svinjine, od najbolj poštenih gostov do najbolj nepoštenih kritikov. Od naključnih mimoidočih, ki so dobri samo za fuk, do kvaziobiskovalcev, kvaziintelektualcev, kvazipoetov, kvazigovornikov, kvazifilozofov, kvaziumetnikov … In tudi mi smo kvazicivilizacija,« o predstavi pravijo na Slovenskem mladinskem gledališču (SMG).

Režiserka Bojana Lazić je sicer doslej po gledališčih v Srbiji, Črni gori, Hrvaški, Albaniji in Nemčiji na oder postavila že okrog 30 predstav, za katere je bila, tako kot za svoje radijsko delo, tudi večkrat nagrajena. V Sloveniji bo režirala prvič, v predstavi pa po abecednem redu igrajo Daša Doberšek, Ivan Godnič, Klemen Kovačič k. g., Janja Majzelj, Anja Novak, Ivan Peternelj, Robert Prebil, Matej Recer, Romana Šalehar in Vito Weis.

Premiera predstave ‘Pojedina pri Trimalhionu’ bo v ponedeljek, 27. decembra ob 19.30. Sledile bodo ponovitve in sicer bodo prve ponovitve tri še pred iztekom letošnjega leta – predstavi v torek (28. decembra) in v četrtek, (30. decembra) bosta na sporedu ob 19. uri, v sredo (29. decembra) pa se bo predstava pričela malce bolj zgodaj in sicer že ob 17. uri.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.