Naslovnica Šport Zadnja sobota v maju v znamenju športa in dobrodelnosti

Zadnja sobota v maju v znamenju športa in dobrodelnosti

Avtor: Spletno Uredništvo

V soboto 26. maja se v dveh največjih slovenskih mestih obetata dve množični rekreacijski prireditvi, ki bosta poleg pokroviteljskega imeli prevsem močan dobrodelni pridih. Ljubljana bo gostila 13. DM-jev tek za ženske, Maribor pa 10. Europarkov kolesarski maraton.   tek za ženske anže malovrh 2V Ljubljani in v Mariboru bo zadnjo majsko soboto prava ‘športna’ gneča (foto: Anže Malovrh)

 

V mariborskem Europarku bodo v soboto, 26. maja, z začetkom ob 9. uri priredili že 10. tradicionalni Europarkov kolesarski maraton, ki bo ponovno ponudil priložnost za aktivno-zabavno sprostitev za vso družino. Kolesarsko druženje bo imelo tudi letos plemenit  namen, saj bodo zbrana sredstva namenjena društvu UP-ornik. Kolesarske poti za vse generacije Udeležencem bodo tokrat na voljo tri kolesarske poti po Mariboru in okolici, dolge 12, 41 in 68 kilometrov.

Nekaj za svoj okus bodo tako našle tako družine z majhnimi otroki, kot tudi rekreativni kolesarji in najzahtevnejši navdušenci. V Europarku bodo v sklopu prireditve, ki je namenjena aktivnemu preživljanju časa na prostem, poskrbeli za vodenje, malico in pijačo, prisotna pa bo tudi tehnična terenska ekipa, ki bo pripravljena na nudenje morebitne pomoči.Po kolesarjenju bo sledil zabavni program za vse generacije, ki ga bodo še dodatno popestrili z nagradnim žrebanjem tistih srečnežev, ki bodo prejeli privlačne nagrade.

Denar, ki ga bodo zbrali s prijavninami na kolesarski maraton, bo že tradicionalno podarjen v humanitarne namene. V sproščenem vzdušju bodo tako udeleženci poganjali pedala tudi za tiste, ki potrebujejo pomoč. Letos bodo zbrane prispevke namenili društvu UP-ornik iz Maribora, v imenu katerega bo donacijo prevzel njegov ustanovitelj Boris Krabonja, ki se bo tudi sam preizkusil na eni od kolesarskih poti.

Na dan kolesarskega dogodka bo pred vhodom v Europark z južne strani potekal sejem koles in kolesarske opreme, otrokom bo na voljo otroški kolesarski poligon, ki se ga lahko udeležijo tudi tisti s tricikli, skiroji in monocikli, Hervis pa bo ponujal sejemski popust na kolesa in brezplačen test električnih koles. V primeru slabega vremena bo kolesarski maraton, ki letos praznuje okroglo obletnico in dokazuje, da je štajerski del Slovenije prežet z navdušenimi kolesarji, prestavljen na naslednji dan – nedeljo, 27. maja 2018.

V ljubljanskem parku Tivoli pa bo v soboto 26. maja na vrsti že 13. DM-jev tek za ženske. “V družbi dam vseh generacij lahko odtečete želeno razdaljo in se družite s številnimi znanimi Slovenci. Za dobro vzdušje bodo poskrbele tekačice, ki se že aktivno pripravljajo na vseslovenski tekaški praznik. S svojo neverjetno energijo bodo tudi letos preplavile park v prestolnici, pri doseganju zastavljenih ciljev pa jim bodo pomagali njihovi zvesti navijači ter številni znani Slovenci,” so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji.

Tudi tokrat pa bo dogodek zaznamovala dobrodelnost. Ob praznovanju 25-letnice bodo pri DM v sklopu iniciative Rastemo s športom 25 izbranim društvom podarili finančno podporo za izvajanje brezplačnih športnih uric za otroke. Tekačice bodo lahko izbirale med 5 in 10 kilometrskima progama. Ogrevanje se bo začelo ob 9. uri, dogajanje v VIP prostoru pa bo pestro ves dan.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.