Naslovnica Magazin Zadnja e-novost so potrdila o številu zaposlenih

Zadnja e-novost so potrdila o številu zaposlenih

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Ministrstva za javno upravo so napovedali svežo e-novost. Med elektronske storitve portala SPOT – Slovenska poslovna točka so namreč pravkar umestili tudi potrdila o številu zaposlenih, poimenske sezname zaposlenih in tudi podatek o številu zaposlenih invalidov. Doslej so morali delodajalci za ta potrdila prositi ZZZS, odslej pa bodo podatke pridobili že v nekaj minutah.
Zadnja e-novost so potrdila o številu zaposlenih

Elektronske storitve portala SPOT – Slovenska poslovna točka (foto: MJU)

Z Ministrstva za javno upravo (MJU) so sporočili, da so pravkar dali v uporabo še en nov sveženj elektronskih dokumentov. Gre za potrdila o številu zaposlenih, poimenske sezname zaposlenih in podatek o številu zaposlenih invalidov, ki jih delodajalci največkrat potrebujejo za prijave na različne vrste razpisov. Doslej je ta potrdila izdajal Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), kjer pa so bili postopki malce bolj zamudni.

Potrdila so namreč pripravili ročno (z vpogledom v zbirko podatkov zavarovanih oseb) in jih delodajalcem večinoma poslali po pošti. Vsako leto je tako ZZZS izdal okrog 2000 takšnih potrdil, njihovo število pa iz leta v leto še naraščalo. Sedaj pa so se stvari korenito spremenile. »Na portalu SPOT lahko delodajalci po novem na hiter in enostaven način dostopajo do potrdila o številu zaposlenih in poimenskega seznama zaposlenih.

Gre za skupni projekt Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), ki je vsebinski skrbnik postopkov in Ministrstva za javno upravo, skrbnika portala SPOT, ki omogoča enostavno, hitro in varno e-poslovanje z državo,« so pojasnili z MJU. Z novim e-postopkom lahko na portalu SPOT – Slovenska poslovna točka delodajalci, njihovi zastopniki in ostale pooblaščene osebe potrdilo naročijo sami in ga že v nekaj minutah tudi dobijo. Brezplačno, seveda.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.