Naslovnica Šport Začetek priprav na EP, dvakrat proti Srbiji in slovo legend

Začetek priprav na EP, dvakrat proti Srbiji in slovo legend

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je začela prve priprave za evropsko prvenstvo. Zadnji septembrski ponedeljek se je v Ljubljani zbrala slovenska ženska članska reprezentanca, ki bo ta teden opravila prvi segment priprave ter odigrala dve pripravljalni tekmi proti Srbiji. 

rokomet carice 2Slovenija se bo s Srbijo v prijateljskem dvoboju ta teden srečala dvakrat – jutri v Kočevju in v soboto v Celju (foto: FB RZS)

 

V prestolnici se je včeraj zbralo dvajset igralk, saj mora selektor preveriti stanje forme vseh potencialnih potnic na EP. Zaradi zdravstvenih težav je sicer tokrat izostala Nataša Ljepoja, namesto katere je selektor Uroš Bregar vpoklical novinko iz Mlinotesta Ajdovščine Tajo Čajko. Ekipa bo v Ljubljani ostala do jutri, ko bo ob 18.00 s Srbijo igrala v Kočevju, kjer se bo Rokometna zveza Slovenije za vse rokometne predstave zahvalila domačinki Sergeji Stefanišin, igralki z največ nastopi v slovenskem dresu.

Ostalim nekdanjim igralkam, ki so ponosno zastopale naše barve, se bo poklonila v soboto ob 17.00 v celjski dvorani Golovec, ko se bo začela eksibicijska tekma z imenom Slovo legend, dve uri kasneje pa še druga preizkušnja članic proti Srbiji. S tem bodo dekleta tudi končala teden EHF in drugi del priprav opravila v novembru, ko se začenja tudi evropsko prvenstvo v Franciji, na katerem se bodo Slovenke pomerile proti gostiteljicam, Črnogorkam in Rusinjam.

“Odlično je, da bomo odigrali dve pripravljalni tekmi proti Srbiji, ki je močna reprezentanca, da bomo ta prvi del priprav opravili v Sloveniji in, da se bomo vmes še poslovili od nekdanjih igralk. Naš načrt je, da se uigramo in glede na to, da je na sredozemskih igrah manjkalo veliko število nosilk, ponovimo kombinatoriko ter raven obrambe, ki smo jo pokazali že proti Danski. Najbolj pomembno od vsega je, da bodo vse igralke ostale zdrave,” je povedal Uroš Bregar, selektor Slovenije.

Ana Gros, kapetanka Slovenije, pa pravi: “Dekleta se vedno znova veselimo zbora reprezentance, saj se po dolgem času spet vidimo in še posebej sladko je takrat, ko se pripravljamo na veliko tekmovanje, ki ga že nestrpno pričakujemo. Proti Srbiji, ki je zelo kakovosten tekmec, si želimo pokazati dobro igro ter obe tekmi dobro izkoristiti za uigravanje. Predvsem moramo, to ves čas poudarja tudi selektor, sestaviti dobro obrambo, v napadu pa nato izgubljati čim manj žog in dodelati podrobnosti.”

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.