Naslovnica Magazin Začeli so vzpostavljati platformo U-Reporter Slovenija

Začeli so vzpostavljati platformo U-Reporter Slovenija

Avtor: Spletno Uredništvo
Ministrstvo za digitalno preobrazbo je oznanilo, da se prvič sestala uredniška skupina, ki je posvetovalno telo za pomoč pri izbiri tem ter oblikovanju vprašanj za U-Report Slovenija. U-Report je spletna aplikacija, ki omogoča poročevalske aktivnosti otrok in mladih v starosti med 13 in 19 let, že deluje pa v kar 95 državah sveta.
Začeli so vzpostavljati platformo U-Reporter Slovenija

Udeleženci uvodnega sestanka sedijo za mizo na sedežu Unicefa Slovenija (foto: Unicef Slovenija)

Spletna aplikacija U-Report omogoča aktivno množično participacijo ciljne skupine mladih v starosti med 13 in 19 let, njeno delovanje pa je zelo preprosto. Mladi se vpišejo, sledijo platformi in tako postanejo U-Reporterji. Platforma na prijazen in moderen način mladim poročevalcem olajša udejstvovanje prek aplikacij Viber, WhatsApp, Facebook in Instagram. Novi U-Reporterji tako objavljajo svoje poglede o pomembnih temah in dostopajo do informacij.

»Registracija v platformo je prostovoljna in brezplačna, vsi podatki, odgovori in mnenja pa se zbirajo anonimizirano ter omogočajo mednarodno primerjavo. Rezultati se delijo s celotno skupnostjo U-Reporterjev, s čimer se krepi glas otrok in mladih ter spodbuja njihova proaktivna drža. Aktualne in relevantne teme v sodelovanju s strokovnjaki pripravijo otroci ter mladi sami ter tako opozorijo na pereče probleme,« so pojasnili z Ministrstvo za digitalno preobrazbo.

Spomnili so še, da se je U-Report izkazal kot pomemben kanal ozaveščanja in pridobivanja informacij s strani otrok in mladih že med pandemijo koronavirusa, prav tako pa jih je opolnomočil za iskanje pomoči oz. nadaljnje ukrepanje. Platforma nastaja ob podpori Slovenske fundacije za UNICEF in Ministrstva za digitalno preobrazbo, z njeno vzpostavitvijo pa se bo Slovenija pridružila 95 državam sveta, kjer že deluje več kot 30 milijonov mladih U-Reporterjev.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.