Naslovnica Kronika Drugi šolski dan in štiritedenska varnostno-prometna akcija

Drugi šolski dan in štiritedenska varnostno-prometna akcija

Avtor: Spletno Uredništvo
Letos bodo Agencija za varnost prometa, Policija, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, Inštitut za politike prostora in vodstvo ene od šol v Ljubljani pripravili posebno akcijo na drugi šolski dan, torej jutri, 4. septembra. Promovirali bodo varen in aktiven prihod v šolo, torej peš, s kolesom ali z navadnim skirojem. Sicer pa bodo vse letošnje varnostno-prometne aktivnosti ob začetku novega šolskega leta trajale kar 4 tedne.
Drugi šolski dan in štiritedenska varnostno-prometna akcija

Pri varnostno-prometnih aktivnostih ob novem šolskem letu vedno pomagajo tudi upokojenci (foto: policija.si)

Že minuli ponedeljek (28. avgusta) se je pričela Nacionalna preventivna akcija ‘Varno v šolo’, ki jo skupaj s partnerji vodi Agencija za varnost prometa (AVP). Aktivnosti za večjo prometno varnost otrok že potekajo in se bodo vrstile vse do 15. septembra, nato pa se bodo nadaljevale tudi v letošnjem ‘Evropskem tednu mobilnosti’, ki bo na vrsti med soboto 16. septembra in petkom 22. septembra. Tako se bodo varnostno-preventivne akcije raztegnile kar na 4 tedne.

Jutri, drugi dan novega šolskega leta 2023-24, bodo Agencija za varnost prometa, Policija, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje (MVI), Inštitut za politike prostora (IPP) in vodstvo ene od šol v Ljubljani pripravili posebno skupno akcijo, ki bo namenjena aktivnemu in varnemu odhodu v šolo – peš, s kolesom ali z navadnim skirojem. Predstavljena bo tudi nova vsebina kampanje ‘Za manj kot dva je avto doma’.

Poleg tega Policija poziva ostale udeležence v prometu k večji pozornosti. “Vozniki, prilagodite hitrost vožnje, še posebej v naseljih, v okolici šol, vrtcev in igrišč, med vožnjo ne uporabljajte mobilnega telefona, ki odvrača vašo pozornost od dogajanja na cesti in ob njej, za volan sedite trezni! Vzdržujte primerno varnostno razdaljo in predvidevajte prometne situacije, kadar ste v bližini šol, vrtcev in v naseljih,” se glasi opozorilo.

Še več informacij o jutrišnjem dogodku in o celotni nacionalni preventivni kampanji ob začetku šolskega leta je bilo objavljenih v sporočilu za javnost Javne agencije RS za varnost prometa z naslovom ‘Srce prometne varnosti smo vsi’.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.