Naslovnica Slovenija Začela se je dolgo pričakovana prenova železniškega predora Karavanke

Začela se je dolgo pričakovana prenova železniškega predora Karavanke

Avtor: Spletno Uredništvo

Včeraj sta v javnosti zaokrožili dve novici, ki sta povezani s slovenskim železniškim omrežjem. Prva je dolgotrajna zapora predora Kravanke, druga pa spremenjene zahteve Agencije za okolje glede lanskega izlitja kerozina v bližini Rižane.

Začela se je dolgo pričakovana prenova železniškega predora KaravankeDela v železniškem predoru Karavanke že potekajo (foto: Direkcija RS za infrastrukturo)

 

Včeraj se je začela popolna zapora železniškega predora Karavanke, ki bo predvidoma trajala do vse 10. julija prihodnjega leta. Vzrok za zaporo je popolna prenova železniškega predora Karavanke. Kot so pojasnili z Direkcije RS za infrastrukturo, v tem skoraj 8 kilometrov dolgem železniškem predoru, ki je bil v uporabo predan davnega leta 1906, poteka elektrificirana dvotirna železniška proga, katera ne ustreza sodobnim standardom.

Ker je varnost v železniških predorih na prvem mestu, bosta Avstrija in Slovenija v skupnem projektu posodobila predor. Čeprav ga bodo pretvorili v enotirni železniški predor, bo vseeno precej bolj varen in učinkovit. Prenovljene bodo evakuacijske poti, komunikacijski sistemi, sistemi za zagotovitev požarne varnosti in sistemi za reševanja v primeru morebitnih nesreč v tunelu.

Poleg tega bo potekalo veliko gradbenih del, saj bodo morali sanirati poškodovane odseke konstrukcije predora, vstopne portale in zagotoviti odvodnjavanje. »S tem bodo izboljšane varnostno-tehnične razmere v predoru ter varnost železniškega prometa in potnikov, omogočena bo višja hitrost prometa (do 120 km/h) in zaradi sodobnih nadzornih in varnostnih sistemov tudi pogostejši intervali vlakov,« zagotavljajo z Direkcije.

Ocenjena vrednost slovenskega dela projekta znaša 78,66 milijona evrov, predvidoma pa se bodo vsa dela zaključila še malce kasneje od ponovnega odprtja prenovljenega predora -septembra 2021. Zaradi zapore železniškega predora Karavanke pa naj ne bi prihajalo do večjih motenj v železniškem prometu drugje po državi, saj so v zadnjih letih tudi zato modernizirali nekatere kritične odseke slovenskega železniškega omrežja.

Druga novica dneva pa se tiče družbe Slovenske železnice (SŽ), kateri je Agencija RS z a okolje (ARSO) pravkar poslala novo odločbo glede ukrepov za preprečevanje razširitve onesnaženja okolja po lanski nesreči vlaka v Dolu pri Hrastovljah. »SŽ morajo izvesti identifikacijo organskih spojin (scan) v primeru, da Rižanski vodovod Koper v razdelilnem jašku zazna vsebnost mineralnih olj, ki v povprečju meritev oz. v dveh zaporednih meritvah z ‘on-line’ metodo presežejo 50 mikrogramov na liter.

V kolikor scan pokaže prisotnost kerozina, mora povzročitelj v roku 24 ur izvesti vzorčenje na vrtinah V-3/19, R-11 in R-14, ki se nahajajo na območju napajalnega zaledja izvira,« so zapisali v sporočilu za javnost ARSO.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.