Naslovnica Gospodarstvo Finančna podpora projektom za odpravo posledic koronavirusa

Finančna podpora projektom za odpravo posledic koronavirusa

Avtor: Spletno Uredništvo

V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so pravkar objavili odločitev o finančni podpori za javni razpis ‘Razvojno-raziskovalni projekti za odpravo posledic COVID-19’. Skupna višina sredstev znaša 5 milijonov evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 4 milijone evrov.

 Finančna podpora projektom za odpravo posledic koronavirusa

Tudi ta razpis je le del širših naporov za obvladovanje posledic pandemije koronavirusa (foto: maxpixels.net) 

 

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je pravkar objavila novico, da bo izdatno finančno podprla za javni razpis ‘Razvojno-raziskovalni projekti za odpravo posledic COVID-19’. Skupna višina za ta razpis predvidenih sredstev znaša kar 5 milijonov evrov, od tega jih bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 4 milijone. Razpisa je sicer objavila javna agencija za promocijo slovenskega gospodarstva SPIRIT Slovenija

Predmet tega razpisa agencije SPIRIT Slovenija je sofinanciranje raziskovalno-razvojnih projektov (RRI) in investicijskih projektov za vzpostavitev proizvodnih kapacitet, neposredno povezanih z omilitvijo posledic pandemije koronavirusa. Želeli pa bi podpreti vsaj 20 projektov ter tako zagotoviti nadaljevanje razvojno-investicijskih aktivnosti slovenskega gospodarstva tudi v času kriznih razmer.

Med temi projekti bo predvidoma nekaj takšnih, ki bi se sicer zaradi poledic izbruha pandemije koronavirusa lahko začasno prekinili oziroma bi kar propadli, kar v vsakem primeru prinaša veliko finančno škodo. Sofinancirali se bodo stroški plač, stroški storitev zunanjih izvajalcev, amortizacija nepremičnin, opreme in neopredmetenih osnovnih sredstev, investicije v neopredmetena sredstva, posredni stroški, stroški nakupa strojev in opreme, ter stroški znanja in patentov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.