Naslovnica Trendi Za vedno skupaj ali kako feministka skupaj zalepi dva župana

Za vedno skupaj ali kako feministka skupaj zalepi dva župana

Avtor: Spletno Uredništvo
Edina filmska novost naslednjega tedna bo sodobna francoska komedija ‘Za vedno skupaj’. Zgodba namreč govori o dveh županih zelo različnih političnih pogledov, ki ju nepričakovano poenoti feministična aktivistka in sicer tako, da ju zalepi skupaj!
Za vedno skupaj ali kako feministka skupaj zalepi dva župana

Sprednji župan ima rad drevesa v parku, drugi pa bi jih rad posekal in naredil poslovno cono (foto: kolosej.si)

Prihodnji četrtek 21. julija bo v slovenske kinematografe vstopila le ena filmska novost in tudi ta bo prišla iz Francije. Potem, ko se je ta teden za poletno filmsko osvežitev poskrbel slavni Luc Besson s svojim filmom ‘Arturjevo prekletstvo’, pa se za naslednji teden napoveduje še nova, letos posneta francoska komedija z naslovom ‘Za vedno skupaj’(originalno se v francoščini film imenuje ‘En meme temps’, kar pomeni ‘Ob istem času’).

Za režijo sta v tem zabavnem filmu poskrbela Benoît Delepine in Gustave Kervern, ki sta spisala tudi scenarij oziroma vse dialoge v filmu. V glavnih vlogah igrajo Vincent Macaigne, India Hair in Jonathan Cohen, za slovensko tržišče pa ta film distribuira družba Fivia. Filmska zgodba je zelo sodobna, saj govori o problemih lokalne politike, ekologije, gospodarskega razvoja in moralnih principov.

Župana dveh majhnih francoskih mestec s povsem nasprotnih političnih strank, združi bojevita feministična aktivistka. Združi pa ju res dobesedno in sicer tako, da oba župana z lepilom zalepi skupaj. Zaradi te prisilne bližine se morajo stališča obeh moških hitro zbližati, pa čeprav imata povsem različne poglede glede usode lokalnega parka v primežu gospodarskega razvoja na eni in varovanja narave na drugi strani.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.