Naslovnica Šport Za slovenske nogometašice štejejo samo zmage

Za slovenske nogometašice štejejo samo zmage

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovensko žensko nogometno reprezentanco jutri čaka sedma tekma kvalifikacij za Evropsko prvenstvo, ki bo leta 2022. Tekma bo v Kranju, Slovenke pa se bodo pomerile s Turkinjami.

Za slovenske nogometašice štejejo samo zmage

Klop slovenske ženske reprezentance med poslušanjem himen tik pred začetkom tekme (foto: (foto: B.R./Nzs.si) 

 

Slovenija je doslej v kvalifikacijah za prihodnje evropsko prvenstvo (ki bi moralo biti po prvotnih načrtih julija 2021 v Angliji, a so ga prestavili na julij 2022) trikrat zmagala in trikrat izgubila. Sedmo srečanje v kvalifikacijskem nizu bo slovenska ženska reprezentanca odigrala proti Turčiji in sicer bo dvoboj v Kranju, pričel pa se bo jutri ob 20. uri. Slovenke so v tej tekmi favoritinje, saj so že na gostovanju v Turčiji zmagale s ‘teniških’ 6:1.

„Od samega začetka tekme bomo zbrane v obrambi, narekovale bomo tempo, v duelih pa odločno in hrabro, predvsem pa fokusirano. Vemo, da bodo Turkinje poizkušale v hitrih protinapadih ogroziti naš gol. Če bomo slučajno izgubile žogo v napadu, bo zelo pomembna tudi hitra tranzicija, da se postavimo v obrambo,“ je pojasnila 20-letna branilka slovenske reprezentance Lana Golob.

Slovenija je sicer še vedno v igri za odhod na EP, a bo morala zmagati prav vse preostale tekme kvalifikacij, tudi tisto na gostovanju v Rusiji. Slovenska izbrana vrsta bo tam gostovala prihodnji mesec, ko jo čaka tudi tekma proti Estonkam. Estonija pa nam bo za konec kvalifikacij decembra vrnila obisk. V ‘slovenski’ skupini A so sicer na prvem mestu s šestimi zapordnimi zmagami aktualne evropske prvakinje Nizozemke končno drugo mesto pa še prinaša vozovnico za EP, ali pa vsaj dodatne kvalifikacije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.