Naslovnica Gospodarstvo Slovenska turistična organizacija ne pozna počitka

Slovenska turistična organizacija ne pozna počitka

Avtor: Spletno Uredništvo

S Slovenske turistične organizacije so posredovali vrsto informacij o aktualnem dogajanju in nizu promocijskih aktivnosti, ki so se zvrstile v prvi polovici meseca septembra. Napovedali pa so tudi, kaj se bo glede promocije gospodarske panoge slovenskega turizma dogajalo v naslednjih tednih. 

 Slovenska turistična organizacija ne pozna počitka

Letos bodo ‘Dnevi slovenskega turizma’ na sporedu 12. in 13. oktobra (foto: Peter Kleva/FB Luka Koper)

 

S Slovenske turistične organizacije (STO) so sporočili, da je kampanja z naslovom ‘Zdaj je čas. Moja Slovenija’ v 15. tednu izvajanja že zabeležila skoraj 340.000 objav s ključnikoma #ifeelsLOVEnia in #mojaslovenija. Pri tej kampanji sicer sodeluje več kot 30 slovenskih medijev, vrednost objav v okviru kampanje pa znaša približno 2 milijona evrov. Medtem, ko se kampanja in tudi poletje iztekata, pa je že napočil čas za poslovne dogodke in sejme.

Leto so bile sicer mnoge prireditve, ki bi morale biti na programu že pomladi, odpovedane, preložene ali preoblikovane v spletno oz. virtualno verzijo. Zadnje dni septembra se tako pričenja serija virtualnih dogodkov ‘Feel Sloveni@ Business Date’, med katerimi bo prvi izpeljan s partnerji z italijanskega tržišča. STO se udeležuje tudi spletnega sejma PATA Travel Mart ter spletnega dogodka luksuzne turistične industrije ‘Connections Virtual Week’.

Izvedenih bo tudi več spletnih predstavitev oziroma spletnih seminarjev – webinarjev. Sicer pa se je STO v prvi polovici meseca septembra že udeležila več poslovnih dogodkov, med katerimi izstopata dva za nemško govoreče trge. V nemškem Düsseldorfu se je zaključil sejem ‘Narava in aktivnosti (Tour Natur)’, kjer je bil posebej zastopan sektor ‘Caravaning’. Pravkar pa na Dunaju in v Linzu poteka poseben slovenski roadshow.

 »Na tem roadshowu se bo poleg splošne predstavitve novosti v slovenskem turizmu avstrijskim turističnim agentom in organizatorjem potovanj predstavilo 16 slovenskih podjetji in destinacij,« so napovedali na STO in dodali, da  gre za prvi tovrsten dogodek po zaprtju oz. ‘lockdownu’ na avstrijskem tržišču.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.