Naslovnica Trendi Za Rapetek se napovedujejo Alejuandro Buendija i Sinovi

Za Rapetek se napovedujejo Alejuandro Buendija i Sinovi

Avtor: Spletno Uredništvo
V sklopu ciklusa Rapetek extra je Društvo Kapa že pred časom najavilo jutrišnji koncert hrvaške skupine Alejuandro Buendija i Sinovi.
Za Rapetek se napovedujejo Alejuandro Buendija i Sinovi

Naslovnica albuma ‘Škrinja’ (foto: FB Alejuandro Buendija)

Aleksandar – Saša Antić je pisec izjemnih besedil, pevec, raper, glasbenik in producent. Ko nastopa in snema brez svojega matičnega benda T.B.F., s katerim ima za seboj spoštovanja vredno več kot 30-letno kariero, to počne pod umetniškim imenom ‘Alejuandro Buendija’. Že leta 2007 je tako izdal prvenec ‘Pepermint’, pred tremi leti pa odmevni album ‘Škrinja’, ki je pobral hvalospeve kritike in dve vidnejši nagradi.

»Antić je na svoj kupček Porinov navrgel še enega – za najboljši hiphop album leta, novinarsko nagrado Rock&Off pa za izvajalca leta. Vrhunsko tekstopisje svojstvenega (črnega) humorja, ki mu v polju ex-yu rapa in širše ni para in muzika, ki je vpeta med rap, rock, šanson in zabavne pop klišeje. Tako kot TBF-i tudi Alejuandro v živo piči z bendom, s svojimi Sinovi,« so zapisali v koncertni napovednik Društva Kapa.

Sicer je bil izkušeni Saša Antić pred leti tudi vezivno tkivo hrvaške superhiphop ekipe Sinestet, pa še marsikaj zanimivega bi se našlo v njegovi glasbeni karieri. Kar se tiče jutrišnjega koncerta, ki bo v Gala Hali , pa je pomebno še to, da bodo za vse tisto, kar v Rapetkih spada zraven, zadolženi NGBT s hip hop setom ter Woo-D in Bakto, ki bosta iz hip hopa zajadrala še v funk vode.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.