Naslovnica Šport Slovenke po pričakovanjih odhajajo na svoje osmo SP

Slovenke po pričakovanjih odhajajo na svoje osmo SP

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska ženska rokometna reprezentanca se je po pričakovanjih z dvema zaporednima zmagama na Italijo uvrstila na prihodnje svetovno prvenstvo. Slovenke so nazadnje včeraj na Kodeljevem porazile Italijanke kar s 33:21.
Slovenke po pričakovanjih odhajajo na svoje osmo SP

Nasmejani obrazi ob zmagi in slovesu dolgoletne vratarke Branke Zec (foto: FB RZS)

Slovenske rokometašice so se že na prvi kvalifikacijski tekmi proti Italiji v soboto v Chietiju zanesljivo premagale nasprotnice z 31:25. Zato je bilo moč pričakovati, da bo tudi na včerajšnjem povratnem dvoboju na Kodeljevem Slovenija za razred boljša od italijanskih igralk. To se je tudi zgodilo. Tudi tokrat so se naše zahodne sosede dostojno upirale predvsem v prvem polčasu, potem pa je kakovostna razlika med ekipama le prišla na dan.

Varovanke slovenskega selektorja Dragana Adžića so namreč v drugem polčasu zaigrale na polno in po desetih minutah igre je prednost že narasla na okroglih deset golov razlike. Slovenke niso popuščale in so nato prišle tudi do trinajstih golov naskoka, na koncu pa Slovenija premagala Italijo s 33:21. Pri tej zmagi je bila najboljša strelka v slovenskem taboru Alja Varagić, ki je dosegla 8 golov, medtem ko je vratarka Maja Vojnovič zbrala kar 17 obramb.

“Skozi celotno reprezentančno akcijo smo dobro izkoristili nekatere odsotnosti, ki so nas prisilile, da preizkušamo nove taktične rešitve. Z zmago in uvrstitvijo na svetovno prvenstvo smo naredili nov korak na poti proti olimpijskim igram v Parizu. Verjamem, da je lahko Slovenija edina reprezentanca iz regije, ki se bo tja uvrstila,” je po zmagi za spletno stran Rokometne zveze Slovenije povedal selektor Dragan Adžić.

Poleg uvrstitve na svetovno prvenstvo, ki je za slovensko žensko člansko izbrano vrsto že osma v zgodovini, pa je bilo včeraj na Kodeljevem še bolj veselo, saj so se ob koncu reprezentančne kariere vsi zahvalili 36-letni vratarki Branki Zec, ki je kar 17 let branila barve slovenske reprezentance.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.