Naslovnica Slovenija Za marihuano so morali poklicati tudi gasilce

Za marihuano so morali poklicati tudi gasilce

Avtor: Spletno Uredništvo

Čeprav se leto bliža h koncu in so se za marsikoga prazniki že začeli, pa delavci Finančne uprave RS ne počivajo. Nasprotno. V zadnjih dneh so med rednimi kontrolami opravili dva večja zasega – 40 zavojev marihuane in 42.000 cigaret.

 Za marihuano so morali poklicati tudi gasilce

O vrednosti zasežene ilegalne droge (marihuane) in o vrednosti zasežene legalne droge (cigaret) žal ni podatkov (foto: gov.si)

 

Uslužbenci mobilnega oddelka Finančnega urada Maribor so na območju Mednarodnega mejnega prehoda Gruškovje pri pregledu osebnega vozila znamke Renault Laguna tujih registrskih oznak zaznali sumljive predelave na levi in desni strani podvozja vozila. Podrobnejši pregled je nato hitro pokazal prirejen prostor pod sopotnikovim sedežem, v katerem je bilo več paketov, ki so bili na debelo zavitih v več plasti folije.

V paketih so bili posušeni rastlinski delci zelene barve in preliminarni test je kmalu pokazal, da gre dejansko za (v Sloveniji in državah EU) prepovedano drogo marihuano. Uslužbenci FURS so po odkritju kot običajno v podobnih primerih takoj obvestili policijo in ji predali nadaljnje postopke. Po pridobitvi odredbe sodišča se je nato v vozilu nadaljevala podrobna globinska preiskava.

Najprej so v njej skupaj sodelovali delavci policije in FURS-a, vendar so morali kmalu poklicati  na pomoč še gasilce, ki so s strokovnim posegom prerezali dvojno dno vozila. Nazadnje so ven izvlekli 40 paketov marihuane. Istega dne pa so bili na terenu tudi uslužbenci mobilnega oddelka Finančnega urada Ljubljana, ki so opravljali svoje aktivnosti na avtocesti A1.

Na počivališču Lukovica so pri pregledu kombiniranega transportnega vozila moldavske registracije, v bokih vozila za tapetami in v stropu, našli skritih 42.600 moldavskih cigaret. Cigarete so zasegli, zoper voznika Moldavca pa so sprožili ustrezne postopke.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.