Naslovnica Slovenija Za konec zime še Gourmet Cup in Večerja na zajli

Za konec zime še Gourmet Cup in Večerja na zajli

Avtor: Spletno Uredništvo
Za ponedeljek, 13. marec se na Krvavcu napoveduje tradicionalni smučarsko-kulinarični dogodek Gourmet Cup Ljubljana. Tako se bodo na snegu že sedmič zbrali vrhunski chefi, mladi kuharski talenti, slovenski vinarji, dobavitelji, kulinarični novinarji ter ljubitelji kulinarike po srcu in duši. Dan kasneje bo na vrsti še Večerja na zajli, Gourmet Cup pa je pravzaprav družabni dogodek, s katerim se  počasi zaključuje zimski letni čas.
Za konec zime še Gourmet Cup in Večerja na zajli

Tudi Večerja na zajli že ima svojo tradicijo – ta prizor je na primer iz leta 2018 (foto: FB Gourmet Cup Ljubljana)

Smučarski center na Krvavcu bo tudi letos gostil Gourmet Cup Ljubljana, oziroma smučarsko-kulinarično druženje sedanjih in bodočih kuharskih mojstrovi, pridelovalcev vin, dobavitelji, novinarjev, pa tudi kakšen znan obraz slovenske estrade in kakšen športnik se bosta najbrž znašla na dogodku. Letos že sedmi po vrsti Gourmet Cup Ljubljana bo sicer na sporedu v ponedeljek, 13. marca.

»Veseli smo, da se je področje gostinstva in turizma postavilo na noge in da lahko ponovno sledimo svojemu poslanstvu – skrbimo za zadovoljstvo naših gostov. Prav pa je, da si znamo v tem toku časa vzeti tudi trenutke za druženje v prijetnem zimskem ambientu ob odlični hrani in izbrani vinski spremljavi ter pokažemo mladim, ki šele stopajo na svojo poslovno pot, da se prihodnost skriva tudi v gostinskem poklicu,« je napovedal Jure Jezeršek.

Jure je sicer poslovni direktor Jezeršek gostinstva, ki organizira Gourmet Cup Ljubljana v sodelovanju s podjetji Turizem Ljubljana, RTC Krvavec in Koželj, Hiša dobrih vin. Program predvideva bogat zajtrk, sledila pa bosta žreb in podelitev startnih številk za tekmo na smučeh ki jo bo otovoril kar nekdanji smučarski zvezdnik Jure Košir. Za okrepčilo po tekmi bodo skrbeli mladi kuharski talenti sedmih gostinskih slovenskih šol.

Vinsko spremljavo bo z izbranimi blagovnimi znamki šampanjcev in penin zagotavljala Koželj, Hiša dobrih vin, za večerno zabavo pa bodo v novem objektu na krvavški plaži zadolženi člani ansambla Fehtarji. Gourmet Cup pa običajno ponudi še spektakularno večerjo v gondoli. Letos bo na vrsti v torek, 14. marca, za brbončice pa bodo tedaj poskrbeli Jezerški, Tomaž Bolka iz Gostilne Krištof ter chef Mojmir Šiftar iz PEN KLUB restavracije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.