Naslovnica Šport Selektor Zorman s seznamom igralcev za tekmi proti Črni Gori

Selektor Zorman s seznamom igralcev za tekmi proti Črni Gori

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo spet zbrala v nedeljo 5. marca, saj jo nato čakata dve kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2024. Slovenija se bo obakrat pomerila s Črno goro, selektor Uroš Zorman pa je predstavil seznam imen 21 rokometašev, ki jih je vpoklical na priprave.
Selektor Zorman s seznamom igralcev za tekmi proti Črni Gori

Dean Bombač je en od številnih primorskih adutov slovenskega selektorja Uroša Zormana (foto: FB RSZ)

Slovenska moška reprezentanca se bo prvo marčevsko nedeljo zbrala prvič po januarskem svetovnem prvenstvu, ko je osvojila 10. mesto.  Na tem SP so naši izgubili le proti Španiji in Franciji, ki sta kasneje osvojili bronasto in srebrno odličje. Gladko pa so premagali Saudovo Arabijo, Poljsko, Iran in tudi Črno goro. Proti Črnogorcem so naši odigrali zadnjo tekmo drugega dela tekmovanja in jih zanesljivo porazili z 31:23 (15:8).

Marca se bodo slovenski rokometaši spet borili s črnogorskimi igralci in sicer kar dvakrat, tekmi pa bosta šteli kot kvalifikacijska dvoboja za prihodnje evropsko prvenstvo, ki bo med 10. in 24. januarjem 2024 potekalo v Nemčiji. Zato je selektor slovenske izbrane vrste Uroš Zorman že sestavil seznam igralcev, ki jih je povabil na priprave za ti dve tekmi, in ga včeraj na novinarski konferenci tudi predstavil javnosti.

Na spisku so Jože Baznik, Urban Lesjak, Nejc Cehte, Tadej Mazej, Domen Makuc, Jure Dolenec, Aleks Vlah, Blaž Blagotinšek, Dean Bombač, Staš Slatinek Jovičić, Kristjan Horžen, Blaž Janc, Tilen Kodrin, Rok Ovniček, Borut Mačkovšek, Grega Krečič, Domen Novak in Stefan Žabić, ki so bili že del zadnje akcije na svetovnem prvenstvu. Poleg njih pa so tokrat vabilo prejeli še Urh Kastelic, Jernej Drobež in Nik Henigman.

»Rokometaši slovenske reprezentance so bodo v nedeljo, 5. marca, v Ljubljani zbrali v popoldanskih urah. V prestolnici bodo vadili do srede, ko jih čaka pot v glavno mesto Črne gore, kjer se bodo z gostitelji pomerili v četrtek, 9. marca ob 18.00. Slovenci se bodo v petek vrnili v domovino in na Obali trenirali do nedelje (12. marca), ko jih ob 18.30 v Bonifiki čaka ponoven obračun s Črnogorci,« so še pojasnili z Rokometne zveze Slovenije.

Velja dodati, da je Slovenija doslej v kvalifikacijah za prihodnje Evropsko prvenstvo v sklopu 7 . skupine že odigrala dve tekmi in vpisala dve zmagi. Najprej so naši v Mariboru premagali Bosno in Hercegovino z 28:20, nato pa v Prištini domačo izbrano vrsto Kosova z 29:24. Proti Črni Gori bo tako Slovenija v vlogi favorita, a se predvsem za prvo tekmo v gosteh obeta zelo napet obračun.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.