Naslovnica Trendi Za Izštekanih 30 po 2 pesmi 15-ih izvajalcev

Za Izštekanih 30 po 2 pesmi 15-ih izvajalcev

Avtor: Spletno Uredništvo
Ena najbolj znanih radijskih oddaj v Sloveniji letos praznuje 30 let obstoja in sicer gre za slovenski glasbi posvečeno oddajo Vala 202 ‘Izštekani’. Osrednji del Vrhunec praznovanja bo junijski koncert ‘Izštekani 30’, z RTV Slovenija pa so pravkar najavili vse nastopajoče. Pri tem so uporabili tudi matematično enačbo in sicer 15 x 2 = 30.
Za Izštekanih 30 po 2 pesmi 15-ih izvajalcev

Drugi program Radia Slovenija – Val 202 s tem plakatom vabi na koncert Izštekani 30 (foto: SOJ RTV SLO)

Služba za komuniciranje pri RTV Slovenija je oznanila 15 imen, ki bodo nastopila na veliki junijski radijski zabavi v živo. Priljubljena radijska glasbena oddaja ‘Izštekani’ namreč letos praznuje spoštovanja vrednih 30 let predvajanja na Valu 202, zato za 8. junij v ljubljanskih Križankah pripravljajo koncert, ko bo na oder ob spremljavi zasedbe Smrdel Brothers Collective stopila vrsta znanih slovenskih glasbenih izvajalcev.

Posebnost oddaje ‘Izštekani’ je ta, da je posvečena kakovostni slovenski glasbi sodobnih zvrsti. Vsi soustvarjalci te oddaje na čelu z voditeljem Juretom Longyko so skozi 30-letno obdobje dokazali, da se kljub majhnosti slovenskega glasbenega trga lahko uspešno promovira domačo glasbeno sceno, oziroma vsaj njen najbolj kakovosten segment. Odličen odziv poslušalcev potrjuje, da je oddaja vseskozi delala prave korake.

“Seveda so Izštekani narejeni za občinstvo in ta odziv pomeni veliko. Največ pa pomeni odziv glasbenikov na povabilo. Ta je dokaz, kakšno delo, kakšen kapital smo skupaj z njimi z leti prigarali. Nastopiti v Izštekanih nekaj pomeni. Vsi se na oddajo pripravijo več kot resno in v njej dejansko presegajo sami sebe. Biti zraven pri nastajanju mejnikov v slovenski popularni glasbi, na neki način temu botrovati je velik privilegij.

 In ena najlepših stvari, ki so se mi zgodile v življenju,” je ob tej priložnosti za MMC RTV SLO dejal voditelj Jure Longyka. In kdo tvori petnajsterico, ki bo 8. junija zažigala v Križankah? Vlado Kreslin, Silence, Hamo, Tomi M (Siddharta), Severa in Gal Gjurin, Slon in Sadež, Saša Vipotnik (Aka Neomi), Borut Marolt (Niet), Boris Kokalj (Kokosy), Jure Lesar, Klemen Klemen, Jardier, Vazz, Urša Mihevc (Fed Horses) in Gregor Strasbergar (Mrfy).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.