Naslovnica Slovenija Festival ponovne uporabe bo tokrat gostil Maribor

Festival ponovne uporabe bo tokrat gostil Maribor

Avtor: Spletno Uredništvo
Maribor bo v sredo, 22. marca gostil ‘Festival ponovne uporabe’, ki bo drugi po vrsti. Pripravljajo ga člani društva Ekologi brez meja v sodelovanju z družbo ZEOS, cilj festivala pa je predstavitev lokalnih gonilnih sil na trajnostnih področjih reciklaže, ponovne uporabe in popravil.
Festival ponovne uporabe bo tokrat gostil Maribor

Prizor z nedavne okoljevarstvene akcije v Mariboru (foto: FB Ekologi brez meja)

Lani je prvi ‘Festival ponovne uporabe’ potekal v Kranju, letos pa se zgodba širi na Štajersko. Drugi festival bo namreč gostil Maribor, na vrsti pa bo sredo, 22. marca, med 12. in 17. uro in sicer na ploščadi pred IZUM-om. Organizatorji in udeleženci bodo predstavili zero waste način življenja (brez odpadkov), popravljali bodo najrazličnejše elektronske predmete, kolesa in oblačila, si jih izmenjevali ter izvedeli marsikaj o trajnih izdelkih z dolgo kilometrino.

Sodelovali bodo Zveza prijateljev mladine Maribor (izmenjava oblačil Cunjami), Ninarozina (popravilo oblačil in ponudba recikliranih kreacij), Ropotarnica (knjigobežnica in ustvarjalne delavnice), Mariborska kolesarska mreža (popravilo koles in Bikepolo), Zelena japka (živila in čistila brez embalaže ter prikaz zero waste kopalnice) in Reusable Technologies (prikaz izdelave recikliranih powerbankov).

Poleg tega se bosta predstavili še Javno podjetje Snaga, podjetje za ravnanje z odpadki in druge komunalne storitve, d. o. o. (ločevanje odpadkov in kolo sreče z dihurčkom Duškotom) ter tudi družba ZEOS (potujoča učilnica E-transformer 2.0, delavnica Šraufarija, diagnostika računalnikov in telefonov, izmenjava aparatov), ki je soorganizator dogodka. Več informacij je na voljo na portalu za spodbujanje ponovne uporabe ‘Manj je več’.

»Festival, ki ga organiziramo v sklopu projekta Communities go circular, bo potekal vzporedno s konferenco družbe ZEOS ‘E-oprema – prehod iz linearnega v krožno gospodarstvo’, ki jo organizirajo v sklopu njihovega Life projekta ‘Spodbujamo e-krožno’. Osrednja predstavitev vseh sodelujočih bo potekala ob 15. uri,« so še poudarili organizatorji festivala iz društva Ekologi brez meja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.