Naslovnica Šport Z Italijani dvakrat na Štajerskem

Z Italijani dvakrat na Štajerskem

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska moška članska reprezentanca v fustalu se bo v prihodnjih dneh v Mariboru in Laškem dvakrat pomerila z Italijo. Prijateljska dvoboja proti zahodnim sosedom bosta pomenili prvi korak proti januarskim zaključnim kvalifikacijam za odhod na svetovno prvenstvo.

 

Z Italijani dvakrat na Štajerskem

Slovenska postava na zadnjem reprezentančnem nastopu v Skopju, rekorder Igor Osredkar je s št. 7 prvi levo spodaj (foto:nzs.si)

 

Slovenski selektor Andrej Dobovičnik je že pred časom obelodanil seznam igralcev, na katere računa na prihajajočih tekmah proti Italiji. Na seznamu ni bilo presenečenj. Kar osmerica nogometašev prihaja iz kluba slovenskih prvakov Dobovca Pivovarne Kozel, večina preostalih reprezentantov pa trenutno nastopa za klube v tujini. Sicer nekatere danes še čakajo nastopi, zato se bo reprezentanca v Laškem zbrala šele jutri. Naši bodo potem v ponedeljek ob 19. uri v dvorani Tri lilije tudi odigrali prvo od obeh prijateljskih tekem.

»Izkoristili bomo decembrski termin, ki ga ima Evropska nogometna zveza UEFA. Želim si, da bi na teh dveh tekmah več minut dobili igralci, ki so v Makedoniji na kvalifikacijah za Svetovno prvenstvo 2020 niso igrali. Ker se približuje elitni del kvalifikacij za SP 2020, bi radi videli, na koga lahko še računam,« je o teh dveh pripravljalnih srečanjih povedal slovenski selektor Dobovičnik. Drugi prijateljski dvoboj z Italijo bo v torek, 3. decembra, ob 19. uri v mariborski dvorani Tabor. 

Sicer se je se slovenska članska izbrana vrsta  v futsalu doslej z Italijo pomerila devetkrat. Trikrat smo Slovenci zmagali, šestkrat izgubili in zanimivo – niti enkrat še nismo remizirali. Tudi tokrat ‘azurri’ prihajajo v Slovenijo z izjemno kakovostno zasedbo, saj tudi bosta dvoboja tudi italijanskemu taboru tekmi služili kot prva faza priprav na januarske zaključne kvalifikacije za odhod na svetovno prvenstvo.

V Laškem bo torej pojutrišnjem, v ponedeljek 2. decembra, na sporedu že jubilejna 10. medsebojna tekma. Obe tekmi bosta s strani Nogometne zveze Slovenije posvečeni posebnemu jubileju kapetana Igorja Osredkarja, ki je nedavno v Skopju prestopil magično mejo 150 odigrani tekme v majici z državnim grbom s svojimi dosežkoma, pri čemer je s 77 doseženimi zadetki trenutno tudi absolutni rekorder slovenske futsal reprezentance.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.