Naslovnica Trendi Walt Disney je lani prevzel 21st Century Fox, Blitz pa je postal uradni distributer

Walt Disney je lani prevzel 21st Century Fox, Blitz pa je postal uradni distributer

Avtor: Spletno Uredništvo

Filmski distributer Blitz je s 1. januarjem 2020 postal uradni kino distributer Disneyjevih filmov za področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Severne Makedonije in Albanije. Skupina Blitz tako sedaj zastopa Disneyjeve blagovne znamke Pixar Animation Studios, Marvel Studios, Lucasfilm Ltd, Touchstone Pictures, Walt Disney Pictures, Walt Disney Animation Studios, 20th Century Studios, Searchlight Pictures in Blue Sky Studios.

Walt Disney je lani prevzel 21st Century Fox Blitz pa je postal uradni distributerSkupina Blitz je bila ustanovljena leta 1992, v Sloveniji pa je prisotna od leta 2000 (foto: Blitz Slovenija)

 

Skupina Blitz je prek kratkim prevzela družbo 2i film d.o.o., ki je bila dosedanji distributer filmskih produktov The Walt Disney Company. Prevzem je bil posledica lanske združitve na svetovnem tržišču filmske distribucije, ko je družba The Walt Disney Company prevzela medijsko korporacijo 21st Century Fox (in z njo tudi enega najstarejših filmskih studiev, 20th Century Fox).

Skupina Blitz je tako postala uradni kino distributer Disneyjevih filmov za področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Severne Makedonije in Albanije. Poudariti velja, da Blitz od začetka leta zastopa Disneyjeve blagovne znamke Pixar Animation Studios, Marvel Studios, Lucasfilm Ltd., Touchstone Pictures, Walt Disney Pictures, Walt Disney Animation Studios, Blue Sky Studios, nekdanji 20th Century Fox pod novim imenom 20th Century Studios in Fox Searchlight Pictures, ki se po novem imenuje Searchlight Pictures.

“Skupina Blitz je s tem prevzemom prevzela tudi celotni katalog filmov 2i filma, ki vključuje tudi številne premierne filme za potrebe lastnih CineStar TV programov kot tudi drugih načinov distribucije. Skupina Blitz vstopa v leto 2020 z veseljem in velikimi pričakovanji ter bo občinstvu predstavila najnovejše filmske stvaritve avtorjev, ki so ustvarili znane filmske uspešnice in franšize, kot so Vojna zvezd, Ledeno kraljestvo, Levji kralj in Maščevalci, kot tudi številne nove filme, ki šele bodo osvojili naklonjenost občinstva,« so sporočili z Blitza.

Spomnili so še, da Skupina Blitz distribuira tudi filme neodvisnih studiev, ko so Lions Gate Films, Amblin Partners, Miramax, Filmnation Entertainment, STX Entertainment, Endeavor kot tudi znanih evropskih studiev, kot so StudioCanal, Pathe, Gaumont, SND in številni drugi, nič man pa ni pomembno sodelovanje z okoli petdesetimi producenti iz širše balkanske regije. Poleg tega se skupina ponaša tudi z ekskluzivnimi pogodbami s slavnimi studiji Warner Bros Pictures International in Paramount Pictures International (na Hrvaškem).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.