Naslovnica Slovenija Obalni turistični vodniki že začenjajo sezono

Obalni turistični vodniki že začenjajo sezono

Avtor: Spletno Uredništvo

21. februar se po svetu obeležuje kot mednarodni dan turističnih vodnikov. Ob tej priložnosti bo s strani Turističnega združenja Portorož organiziranih deset brezplačnih vodenj po Piranu, Strunjanu, Izoli, Kopru in Krajinskem parku Sečoveljske soline, ki jih bodo strokovno vodili licencirani lokalni vodniki. 

Obalni turistični vodniki že začenjajo sezono

Slikovito piransko obzidje z mestom in zgodovinsko jadrnico v ozadju (foto: Jaka Ivančič)

 

21. februar je mednarodni dan turističnih vodnikov, ob tej priložnosti pa bo Turistično združenje Portorož (TZP) v sodelovanju s podjetjem Euro Nobile organiziralo deset brezplačnih ogledov obalnih naravnih in kulturnih znamenitosti. Ogledi bodo na različnih lokacijah od Sečovelj do Kopra potekali v petih jezikih, predvidoma pa jih bo šest opravljenih v dopoldanskem in štiri v popoldanskem času.

Brezplačna vodenja bodo potekala s sodelovanjem licenciranih turističnih vodnikov, opravili pa jih bodo Mihaela Rupnik Cek, Irena Pahor, Iztok Žerjal, Lili Zilz, Vida Pižent, Milka Sinkovič, Mladen Knez, Jerneja T. Lacovich, Nevija Božič in Romana Kačič. Vodnice in vodniki bodo goste bodo popeljali na oglede Strunjana, Pirana, Kopra, Izole in Krajinskega parka Sečoveljske soline (oziroma ‘Fontanigge’).

Poleg tega so s TZP sporočili, da bo letošnji strokovni tečaj za lokalne turistične vodnike, ki ga pripravljajo že od leta 2006, letos potekal od 12. do 15. marca in bo vključeval tako teoretični del kot tudi terenske vaje. Uspešno opravljen tečaj bo osnova za pridobitev izkaznice za lokalnega turističnega vodnika na območju štirih istrskih občin Ankaran, Koper, Izola in Piran ter tudi za vpis v register turističnih vodnikov Slovenske Istre.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.