Naslovnica Slovenija Vsi v mesto za skupno prenovo Kočevja

Vsi v mesto za skupno prenovo Kočevja

Avtor: Spletno Uredništvo

Občina Kočevje je pravkar razgrnila nov akcijski načrt za projekt trajnostne urbane regeneracije mestnega jedra Kočevja. Projekt se imenuje ‘Vsi v mesto’, gre pa za skupno načrtovanje razvoja Kočevja, za nove ideje in koristne predloge ter predvsem za aktivacijo širše lokalne skupnosti.

 

Vsi v mesto za skupno prenovo Kočevja

Gre za skupno načrtovanje prenove javnega prostora, oziroma snovanje Kočevja prihodnosti (foto: Nik Vidmar)

 

Občina Kočevje že leta 2016 pričela s prvimi aktivnostmi za obujanje mestnega jedra Kočevja. Tedaj so akcijo poimenovali ‘Vsi na ploščad!’. Štiri leta kasneje ji sledi še precej širše zastavljeni projekt ‘Vsi v mesto!’. Nov projekt obsega pripravo akcijskega načrta za nadaljnje oživljanje mestnega jedra, za pripravo parkirne politike, za izvajanje različnih aktivnosti v jedru in tudi za izvedbo izobraževalnih aktivnosti za vse akterje projekta.

»Kakšno bo mesto Kočevje čez nekaj let? Kako se bo razvijalo v kakovosten javni prostor in kaj naj ponuja svojim prebivalcem, uporabnikom? To so teme s katerimi se ukvarja projekt trajnostne urbane regeneracije mestnega jedra Kočevja, ki od danes aktivno nagovarja lokalno skupnost in jo vabi k sodelovanju; v času epidemije predvsem prek različnih medijskih in komunikacijskih kanalov. Občina Kočevje projekt izvaja v sodelovanju z IPoP – Inštitutom za politike prostora iz Ljubljane,« sporočajo s kočevske občine.

Zaradi pandemije bo delovna skupina najprej povabila prebivalce k sodelovanju preko novega FB profila ‘Vsi v mesto’, kjer bo nato tudi delila svoje analitične ugotovitve. Vse vsebine, povezane s projektom oživitve Kočevja, bodo javnostim posredovane tudi prek lokalnih medijev, kot sta časopis Kočevska in radio Univox. Sicer se je projekt ‘Vsi v mesto!’ uradno pričel že konec lanskega leta, trajal pa naj bi do poletja 2022.

Avtorji projekta pričakujejo, da bodo svoj prispevek k oblikovanju prihodnosti mesta dali vsi zainteresirani – prebivalci, predstavniki javnih in državnih institucij, kulturniki, podjetniki, lastniki nepremičnin, izvajalci raznih storitev…

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.