Naslovnica Šport Nogometna zveza Slovenije praznuje stoti rojstni dan

Nogometna zveza Slovenije praznuje stoti rojstni dan

Avtor: Spletno Uredništvo

Danes Nogometna zveza Slovenije praznuje 100. rojstni dan. Praznovanja pa bo žal okrnila pandemija koronavirusa, tako da bo namesto slavja zvečer na vrsti spletni prenos pogovora s tremi dosedanjimi predsedniki NZS – Rudijem Zavrlom, Aleksandrom Čeferinom in Radenkom Mijatovićem.

 Nogometna zveza Slovenije praznuje stoti rojstni dan

Predsednik NZS Radenko Mijatovič na današnjem sprejemu pri predsedniku države Borutu Pahorju (foto: FB Borut Pahor) 

 

24. marca leta 1920 je bila v Ljubljani ustanovljena prva nogometna organizacija v Sloveniji, predhodnica Nogometne zveze Slovenije (NZS). Danes mineva natanko 100 let od tega dogodka, zato so želeli na NZS pripraviti obsežnejšo proslavo. Nato pa se je vmešala pandemija in program je bil močno okrnjen. Osrednji dogodek dneva bo tako ‘Nogometni večer s predsedniki’, ki se bo na vseh družbenih omrežjih NZS drevi pričel ob 20. uri.

Pogovor v živo prek spleta bo potekal med predsednikom Uefe Aleksandrom Čeferinom , aktualnim predsednikom NZS Radenkom Mijatovićem in častnim predsednikom NZS Rudijem Zavrlom. Poleg omenjene trojice je NZS od osamosvojitve Slovenije do danes imela še četrtega predsednika – Ivana Simiča, ki pa ga tokrat ni zraven, kar poznavalce razmer v slovenskem nogometu niti ne preseneča.

Predstavnike NZS pa je danes že sprejel predsednik države Borut Pahor, ki je zvezo ob okroglem jubileju odlikoval z visokim državnim odlikovanjem – Zlatim redom za zasluge. Z NZS so še spomnili, da je zveza danes s 54.708 registriranimi nogometaši največja rganizacija v državi, nogometno Slovenijo pa pa je z video-sporočilom nagovoril tudi sedanji predsednik Mijatović, ki se je dotaknil preteklosti, problemov polne sedanjosti in tudi prihodnosti.

»Skozi različna obdobja na tej poti se je nogomet uspešno soočal z različnimi izzivi in prepričan sem, da bomo skupaj uspešno zmogli tudi trenutni izziv, pred katerega ni postavljen zgolj nogomet, ampak celotna družba. Zato se že danes veselim dne, ko se bo nogomet ponovno vrnil na igrišča in ko bomo lahko spet enotno navijali Slovenija gre naprej,« je med drugim v video-nagovoru dejal predsednik NZS Radenko Mijatović.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.