Naslovnica Šport Vsi bi radi videli dvojni start Formule 1 prve dni julija v Zeltwegu

Vsi bi radi videli dvojni start Formule 1 prve dni julija v Zeltwegu

Avtor: Spletno Uredništvo

Iz sveta Formule 1 prihajajo napovedi, da se bo sezona 2020 začela 5. julija in sicer z Veliko nagrado Avstrije. O tej možnosti je pravkar spregovoril tudi šef F1 Ross Brawn. Sicer bi bila dirka v Zeltwegu lahko celo dvojna, vsekakor pa bi bila na sporedu brez prisotnosti gledalcev na tribunah dirkališča.

 

Zadnje dve leti je na Red Bull Ringu zmagal Max Verstappen, letos bi lahko do dveh zmag prišel kar v dveh dneh (foto: pxfuel.com)

 

V svetu Formule 1 se vrtijo namigi, da bi se sezona lahko nadaljevala prve dni julija in sicer v sosednji Avstriji. Skupna želja vseh zainteresiranih je namreč ta, da se sezona 2020 izpelje, pa čeprav v precej okrnjeni obliki. Dirkališče v Zeltwegu, na katerem je zadnji dve preizkušnji F1 v letih 2018 in 2019 dobil Max Verstappen, je najprej na začetku tedna v sporočilu za javnost omenil izvršni direktor F1 Chase Carey, sedaj pa je šef F1 Ross Brawn dodal še nekaj pojasnil.

V prvi epizodi novega podcasta F1 Nation je Brawn kot glavne dejavnike v prid VN Avstrije navedel odmaknjenost lokacije in bližino letališča. Sicer bodo morali najprej zagotoviti testiranje vseh dirkačev, celotnega osebja moštev, medijskega osebja in vseh delavcev drikališča, ter jim šele nato dovoliti vstop v dirkalno okolje. Prav zaradi zagotavljanja zdravstvene varnosti bodo morali v vodstvu F1 hitro določiti vsa prizorišča, ki so v trenutnih razmerah sploh primerna za dirke.

Avstrijski Zeltweg sicer ustreza vsem logističnim zahtevam. Lokalno letališče, kamor lahko vsi udeleženci priletijo neposredno, je namreč tik zraven dirkališča Red Bull Ring in obenem tudi ni blizu kakšnega večjega mesta. Brawn je še pojasnil, da vodilni možje Formule 1 resno razmišljajo o izvedbi dveh dirk na istem prizorišču, s čemer bi lažje premostili s pandemijo koronavirusa zaznamovano sezono 2020. 

Tako bi prvi konec tedna v juliju ljubitelji avtomobilizma videli kar dve dirki v Avstriji, sledili bi dve preizkušnji v angleškem Silverstonu, nato pa bi bila na vrsti dvojna VN Madžarske, a še vedno brez gledalcev (kar so pravkar potrdile madžarsdke oblasti). Sicer pa vrhovi F1 razmišljajo tudi o doatnih spremembah v koledarju sezone, da bi si dirke sledile v precej bolj zgoščenem ritmu in bi jih lahko do konca leta opravili čimveč. Doslej je bilo namreč zaradi pandemije odpovedanih ali preloženih vseh prvih 10 dirk sezone.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.