Naslovnica Trendi Vrnitev Vikend paketa bo z magičnim pridihom

Vrnitev Vikend paketa bo z magičnim pridihom

Avtor: Spletno Uredništvo
Z RTV Slovenija te dni prihajata dve novosti – ena televizijska in ena radijska. Televizijska govori o novi sezoni nedeljske oddaje Vikend paket, radijsko novost pa predstavljajo kar štiri igre za otroke, ki so bile sicer posnete že daleč v preteklosti.
Bernarda Žarn in Jože Robežnik bosta voditeljski par Vikend paketa (foto: Žiga Culiberg/SOJ RTV SLO)

Sredi septembra se na TV Slovenija 1 vrača nedeljska popoldanska oddaja ‘Vikend paket‘. S Službe za komuniciranje RTV Slovenija so potrdili, da bo oddaja na sporedu vsako nedeljo od 12. septembra dalje in sicer ob 17.20. Voditelja ‘Vikend paketa’ bosta Bernarda Žarn in Jože Robežnik, največjo novost nove sezone pa bodo predstavljali triki mladega slovenskega čarodeja in rokohitrca ‘Magic Aleksandra’ in pa tudi triki znanih Slovencev, zbranih v novi rubriki ‘Zvezde čarajo’.

»Oddaja Vikend paket že sedmo leto v vaše nedeljske popoldneve vnaša klepete polne humorja, znanih in neznanih obrazov vezanih na aktualno dogajanje preteklega tedna. Priljubljena nedeljska popoldanska oddaja pa prinaša tudi novo rubriko ‘Zvezde čarajo’. Znani Slovenci se bodo tokrat lahko prvič preizkusili v spretnosti izvajanja trikov,« so ob tem sporočili s Službe za komuniciranje RTV Slovenija.

Radijska novost pa so 4 igre za otroke, ki so nastale že daleč v preteklosti, a so še vedno kakovostne in aktualne. Gre za radijski poklon ustvarjalki Kristini Brenk ob 110. obletnici njenega rojstva. Na Prvem programu Radia Slovenija bo najprej na sporedu zgodba ‘Dobri sovražnikov pes’ (nedelja, 5. september, ob 8.05), sledila pa bo ‘Modra vrtnica za princesko’ ( nedelja, 12. september, ob 8.05), ki je bila posneta že leta 1961.

Tretja otroška radijska zgodba se imenuje ‘Dolga pot’ (nedelja, 19. september, ob 8.05), ciklusa pa se bo zaključil s ‘Partizanko Katarino’, zadnjo nedeljo v mesecu (26. september, prav tako ob 8.05).

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.