Naslovnica Šport Poletje bodo ob morju zaključili triatlonci in kolesarji maratonci

Poletje bodo ob morju zaključili triatlonci in kolesarji maratonci

Avtor: Spletno Uredništvo
V naslednjih tednih se na južnoprimorskih tleh obetata dve večji mednarodni preizkušnji, kjer bodo kolesarji različnih kakovostnih nivojev opravili z atraktivnimi obmorskimi trasami. V nedeljo 19. septembra bo na vrsti 3. izvedba triatlona ‘I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria, 2. in 3. oktobra pa bo sledil še ‘Istrski kolesarski maraton.’
Prihod v cilj zmagovalke triatlona Ironman 70.3 v drugi izvedbi leta 2019

Najprej se v slovenske obmorske občine vrača tretja izvedba triatlona ‘I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria’. Ena največjih mednarodnih športnih preizkušenj na slovenskih tleh, je bila lani odpovedana pandemije koronavirusa, letos pa so zdravstveni protokoli za športne prireditve že tako uveljavili, da je bo tudi tako množično triatlonsko preizkušnjo možno izpeljati.

Predlani je bilo triatloncev prek 1700, letos pa jih organizatorji preizkušnje pričakujejo nekaj manj, a še vedno vsaj 1300. Udeležence tega prestižnega mednarodnega triatlona najprej čaka 1,9 km plavanja v morju s startom na koprski mestni plaži, nato 90 kilometrov kolesarjenja (tudi prek italijanskega ozemlja) do Kozine in Kubeda, za konec pa še 21 kilometrov teka po slikoviti obmorski sprehajalni poti od Kopra do Izole in nazaj.

Slovenska Istra bo dva tedna kasneje gostila še 8. Istrski kolesarski maraton, kjer bo osrednje prizorišče letos prav tako v Kopru. Dvodnevni program se bo pričel v soboto, 2. oktobra in sicer s Festivalom trajnostne mobilnosti ter dvema krajšima kolesarskima preizkušnjama za družine in otroke. V nedeljo, 3. oktobra pa bo ob 10. uri sledil še tradicionalni kolesarski maraton na treh trasah dolžin 10, 49 in 82 km.

»Za tiste, ki pa želijo nekaj tekmovalnega pridiha, pa bo na najdaljši (82 kilometrski) trasi organizirano merjenje časa na vzponu na Boršt.  Najhitrejša med moškimi in ženskami bosta okronana za kralja in kraljico Boršta,« so še sporočili organizatorji.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.