Naslovnica Slovenija Veseli december se v Izoli pričenja že konec novembra

Veseli december se v Izoli pričenja že konec novembra

Avtor: Spletno Uredništvo
Tudi letos se je že sredi novembra začela ustvarjati decembrska praznična mrzlica. Prižigi prazničnih lučk si bodo v naslednjih dneh pričeli slediti po vsej Sloveniji, v Izoli pa bo že od naslednjega konca tedna vse v znamenju ledenega drsališča in dobre glasbe.

Veseli december se bo v Izoli pričel že v soboto, 26. novembra. Tedaj bodo spet zažarele praznične luči, ki pa tokrat ne bodo razsvetlile le mestnih ulic, trgov in parkov, temveč tudi marsikateri kotiček zaledja izolske občine. V središču mesta, le kakih 50 metrov od morja,  pa bodo v Parku Pietro Coppo tudi letos odpravili drsališče. Pravzaprav gre le za približno poldrugi meter široko krožno ledeno stezo, ki pa je bila v prejšnjih letih presenetljivo dobro obiskana.

Okolico drsališča bodo posebej okrasili in tako Park Pietro Coppo ponovno pretvorili v ‘Ledeni otok’. »Za dogajanje bo poskrbljeno tudi s pestrim programom, saj bo od četrtka do nedelje zabava otrok in odraslih zagotovljena z raznolikimi otroškimi predstavami in glasbenimi točkami. 4. in 5. decembra bo na Lonki organizirana Miklavževa tržnica, posvečena prvemu izmed dobrih mož, ki nas obdarujejo v prazničnem času,« so pojasnili s Turističnega združenja Izola (TZI).

Celomesečna zabava se bo stopnjevala do pričetka leta 2022.  30. decembra bo tako otroke zabavala Romana Kranjčan, obiskal pa jih bo tudi dedek Mraz. Za odrasle bo sledil pa še koncert Kompanije Izolane in enega najbolj uspešnih slovenskih avtorjev Vlada Kreslina. Leto 2022 bodo v Izoli dočakali ob silvestrovanju in glasbi skupin ‘Help! A Beatles Tribute’ ter Primorski fantje, 1. januarja pa bosta nastopili še skupini Elvis Presley tribute band ter Tulio Furlanič & Kameleoni.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.