Naslovnica Trendi Veseli december na Prvem s tremi Koncerti iz naših krajev

Veseli december na Prvem s tremi Koncerti iz naših krajev

Avtor: Spletno Uredništvo
Veseli december bodo na Prvem programu Radia Slovenija obeležili tudi s tremi glasbenimi dogodki iz cikla ‘Koncerti iz naših krajev’. Tri decembrske nedelje bodo ob 16. uri obiskali Prevalje, Rogatec in Sveti Anton ter predstavili skupine Š’ta godba, Orkester Mandolina in Oktet Aljaž.
Veseli december na Prvem s tremi Koncerti iz naših krajev

Orkester Mandolina deluje zares impozantno (foto: RTV SLO/osebni arhiv Orkestra Mandolina)

Veseli december se bo na Prvem programu Radia Slovenija pričel že to nedeljo (4. 12., ko bo na sporedu prvi od treh glasbenih dogodkov iz niza ‘Koncerti iz naših krajev’. Ekipa radijcev najprej obiskala Prevalje, kjer bo obiskovalce prireditve v živo in poslušalce prek radijskih valov bodo razveselili s koncertom ob 5. obletnici skupine ‘Š’ta godba’. Gre za mlado skupino, ki običajno šteje okrog 20 mladih glasbenikov, nastopila pa bo z gosti.

»Praznične Koncerte iz naših krajev (KINK) bodo v nedeljskem terenskem programu med 13. in 18. uro pospremile predstavitve krajev in pogovori z domačini, ki bodo poslušalkam in poslušalcem Prvega približali kulturo, dediščino, pa tudi vsakodnevni in praznični utrip svojega okolja,« so pojasnili z RTV SLO in dodali, da bosta voditeljski par te serije treh dogodkov oz. oddaj tvorila Nika Rožanc in Milan Krapež.

Nato bo v nedeljo, 11. decembra, radijska karavana obiskala grad Strmol v Rogatcu, kjer bo koncertiral Orkester Mandolina. Ta glasbena zasedba letos beleži 48 let obstoja, sestavljena je iz kar 6 sekcij (1. mandoline, 2. mandoline, mandole, mandolončelo, kitare in kontrabasi), občasno so prisotni še tolkala in bobni, vodi pa jo profesor Andrej Zupan. Nazadnje pa bodo v nedeljo 18. decembra ‘Koncerti’ iz naših krajev obiskali še Slovensko Istro.

V Hiši kulture v vasi Sveti Anton pri Kopru bo lokalni ‘Oktet Aljaž’, ki deluje že 13 let, zbranim serviral praznični paket, v katerem bo marsikaj zelo okusnega – od ameriškega gospela in prazničnih skladb, pa vse do prepoznavnih istrskih zimzelenih melodij.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.