Naslovnica Šport Ta konec tedna vsi držimo pesti za Ilko Štuhec

Ta konec tedna vsi držimo pesti za Ilko Štuhec

Avtor: Spletno Uredništvo
Svetovni pokal v alpskem smučanju se bo ta konec tedna nadaljeval na severnoameriških tleh. Na prvih dveh treningih smuka v Lake Louisu je prijetno presenetila Ilka Štuhec, ki se po dolgem okrevanju končno vrača med najboljše.
Ta konec tedna vsi držimo pesti za Ilko Štuhec

Ilka Štuhec z malim kristalnim globusom za smuk v Aspnu leta 2017 (foto: FB Smučarska zveza Slovenije)

Alpske smučarke so v kanadskem Lake Louisu nasledile moške, ki so tam minuli konec tedna opravili tri preizkušnje v hitrih disciplinah. Na prvih dveh uradnih treningih smuka je prijetno presenetila Ilka Štuhec, ki se je najprej vpisala celo drugi najboljši čas, v drugem spustu pa devetega. Ne glede na zaostanek bo na koncu štela le tekma, a se očitno Ilka končno spet vrača v šampionsko formo.

»Z novimi smučmi in po odličnem pripravljalnem delu sezone je pripravljena, da zopet napada najvišja mesta v svetovnem pokalu. Ta konec tedna jo v Kanadi čakata dve smukaški preizkušnji, v nedeljo pa bo na sporedu še superveleslalom,« so optimizem delili tudi na spletni strani Smučarske zveze Slovenije. Prvi smuk bo jutri (petek, 2. decembra) na sporedu ob 20. uri, drugi smuk se bo dan kasneje pričel ob 20.30, nedeljski superveleslalom pa ob 19. uri.

Tekme v hitrih disciplinah pa ponovno čakajo tudi moške, ki bodo nastopili v ameriškem Beaver Creeku. V koloradskem gorskem letovišču tudi smučarje čakata dva smuka in superveleslalom, od Slovencev pa bodo nastopili Martin Čater, Miha Hrobat in Nejc Naraločnik. Prvi smuk bo jutri (v petek, 2. decembra) na sporedu ob 18.15, sobotni smuk se bo začel ob 18. uri, nedeljski superveleslalom pa ob prav tako ob 18.00.

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.