Naslovnica Trendi Veliki povratek Frasierja in film o vrhunski dirigentki Tar

Veliki povratek Frasierja in film o vrhunski dirigentki Tar

Avtor: Spletno Uredništvo
S SkyShowtime so tudi za prihodnje tedne napovedali več programskih novosti, dve pa vseeno izstopata. Gre za film o vrhunski dirigentki Lydiji Tár in za veliko vrnitev nekoč zelo priljubljene serije Frasier.
Veliki povratek Frasierja in film o vrhunski dirigentki Tar

Kelsey Geammer v vlogi Frasierja (foto: Pamela Littky/Paramount/TM & CBS Studios Inc./SkyShotime )

Nov film ‘Tár’ je produkcija studiev Focus Features in Universal Pictures International, za pretočno predvajanje pa bo na SkyShowtime na voljo od ponedeljka, 30. oktobra. Film govori o Lydiji Tár, ki je ena največjih živečih skladateljic in dirigentk ter tudi prva ženska, ki je postala glavna dirigentka večjega nemškega orkestra. Glavno vlogo glasbenice je odigrala dvakratna prejemnica Oskarja Cate Blanchett.

Režiser, scenarist in producent filma je bil Todd Field, v stranskih vlogah igrajo še Nina Hoss, Noémie Merlant, Sophie Kauer, Julian Glover, Mark Strong, Allan Corduner in Sylvia Flote. »Glasbo za film TÁR je ustvarila z Grammyjem nagrajena skladateljica Hildur Guðnadóttir, prva ženska skladateljica, ki je osvojila Oskarja, Zlati globus in nagrado BAFTA za najboljšo izvirno skladbo,« so razkrili v napovedniku.

Poleg tega pa je SkyShowtime napovedal tudi veliko vrnitev nekoč zelo priljubljene serije ‘Frasier’. Prvi dve epizodi nove serije bosta na voljo od 3. novembra, nove epizode pa si bodo nato sledile vsak petek. Sicer pravkar mineva 30 let od TV premiere izvirne serije ‘Frasier’, ki je nato osvojila kar 37 nagradami in prejela skoraj neverjetnih 107 nominacij, s čemer je še vedno rekorderka po številu prejetih nagrad Emmy v kategoriji komičnih serij.

Kelsey Grammer bo tako spet igral glavno vlogo Frasierja Crana, ki jo je začel igrati že v izjemno priljubljeni zabavni seriji ‘Cheers’ že leta 1984. Ta serija je trajala do leta 1993, istega leta pa se je ne nak način nadaljevala s ‘spin-off’ serijo Frasier, ki so jo nato predvajali vse do leta 2004. Sedaj se bo Frasier v 10-delni seriji, posneti pred občinstvom v studiu Paramount Studios v Los Angelesu, vrnil v Boston, kjer ga čaka novo poglavje življenja.

»Poleg Grammerja v novi seriji nastopa tudi Jack Cutmore-Scott kot Frasierjev sin Freddy; Nicholas Lyndhurst je Frasierjev nekdanji sošolec Alan, ki je postal univerzitetni profesor; Toks Olagundoye je Olivia, Alanova sodelavka in vodja univerzitetnega oddelka za psihologijo; Jess Salgueiro je Freddyjeva sostanovalka Eve in Anders Keith je Frasierjev nečak David,« so še sporočili s SkyShowtime, kjer je na voljo tudi izvirna serija.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.