Naslovnica Šport Quartararu ni mar za težave ostalih voznikov Yamahe

Quartararu ni mar za težave ostalih voznikov Yamahe

Avtor: Spletno Uredništvo
Prihajajoči vikend bo v svetu športa minil tudi v znamenju Velike nagrade Velike Britanije v motociklizmu. V razredu MotoGP bo tokrat največ zanimanja posvečenega voznikom, ki bodo sedeli na štirih Yamahah.
Vodilni v skupnem seštevku razreda MotoGP Francoz Fabio Quartararo (foto: FB F. Quartararo)

Pred Veliko nagrado Velike Britanije v motociklizmu, ki bo sicer 12 dirka letošnje sezone, bodo oči ljubiteljev uprte v Yamaho. Pri tovarniškem moštvu Monster Energy Yamaha je prvi voznik Fabio Quartararo trenutno z naskokom vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva razreda MotoGP. Francoz je doslej zbral 181 točk, prva zasledovalca Španec Joan Mir (sicer svetovni prvak v sezoni 2020) in Italijan Francesco Bagnaia pa jih imata po 134.

Dosedanji drugi voznik Monster Energy Yamaha Maverick Viñales je po zadnji dirki v avstrijskem Špilberku dobil odpoved. Španca so izdali živci, saj se je po dolgi seriji slabih rezultatov malce znesel nad motorjem, kar je bila za šefe pri Yamahi očitno kaplja čez rob. Viñales je bil še pred pričetkom lanske sezone v ožjem krogu favoritov za osvojitev naslova, a se je potem že lani dokončno izkazalo, da na dirkah enostavno ne prenese pritiska.

Namesto, da bi dozorel in postal psihološko stabilen, se je Mavericku zgodilo prav nasprotno in tako je najbrž dokončno zaključil s sanjami o naslovu svetovnega prvaka. Sicer bo kariero predvidoma zelo kmalu nadaljeval pri Aprilii in prav zanimivo bo spremljati njegove prihodnje rezultate. Španca bo na VN Velike Britanije na tovarniški Yamahi zamenjal izkušeni domačin Cal Crutchlow. Slednji je lani uradno končal kariero, nato pa se je ta mesec v Avstriji spet vrnil k dirkam.

Na Red Bull Ringu je Cal pri pol-tovarniški ekipi Petronas Yamaha zamenjal poškodovanega Italijana Franca Morbidellija, sedaj pa so ga prestavili kar v tovarniško ekipo Yamahe. Luknjo pri Petronasu naj bi v Silverstonu zapolnili mladi Anglež Jake Dixon, ki sicer nastopa v razredu Moto 2, a je trenutno tam le na 19. mestu v skupnem seštevku. Na VN Velike Britanije bodo oči uprte tudi v drugega voznika Petronasa – Valentina Rossija, saj bo to zanj skoraj zagotovo zadnja dirka v Angliji.

Poleg že omenjenih prestopov in selitev voznikov pa je že od začetka sezone še vedno brez službe tudi izjemno izkušeni italijanski pilot Andrea Doviziozo. Slednjega si želijo v marsikaterem moštvu, zato se lahko že v naslednjih tednih na trgu voznikov marsikaj spremeni zelo na hitro.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.