Naslovnica Slovenija Večina dijakov si je že nabavila nove subvencionirane vozovnice

Večina dijakov si je že nabavila nove subvencionirane vozovnice

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Ministrstva za infrastrukturo so spomnili, da se je predprodaja subvencioniranih vozovnic za dijake za novo šolsko leto pričela že prejšnji teden, da si je vozovnico že nabavila velika večina slovenskih dijakov in da sta na voljo tudi dve novi mestni vozovnici za Celje in Krško.
Večina dijakov si je že nabavila nove subvencionirane vozovnice

V Kopru so dijaki ob novih vozovnicah dočakali tudi prenovljeno avtobusno postajo (foto: Jakob Bužan/FB eKoper)

Z Ministrstva za infrastrukturo (MZI) so pojasnili, da se je predprodaja subvencioniranih vozovnic za dijake začela že minuli ponedeljek, 22. avgusta. Očitno so bili dijaki na ta pričetek dobro pripravljeni, saj si je do danes to posebno vozovnico nabavila že velika večina celotne slovenske dijaške populacije. Ostali si lahko vozovnico uredijo z elektronsko oddajo vloge preko portala eUprava ali pa jo kupijo prek spletnih kanalov prevozniških podjetij.

»Tako lahko dijaki celovito storitev opravijo od doma in tako ne povzročajo nepotrebnih vrst in slabe volje na prodajnih mestih prevoznikov. Vlogo pa lahko tudi neposredno fizično predložijo na vsa prodajna mesta prevoznikov.  Dijaki se lahko odločijo za nakup mesečne vozovnice, ki velja na vseh relacijah na območju Republike Slovenije ali vozovnice za 10 voženj na mesec, ki velja na relaciji, za katero je bila izdana,« sporočajo z MZI.

Dodali so še, da so cene vseh subvencioniranih vozovnic ostale enake. Prav tako s pričetkom novega šolskega leta dijaki lahko kupijo novi mestni subvencionirani vozovnici za mestni občini Celje in Krško. V sistem integriranega javnega potniškega prometa so sicer dodane tudi občine Jesenice, Kranj in Koper, tako da je omogočena prodaja vseh mestnih subvencioniranih vozovnic na prodajnih mestih vseh prevoznikov.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.