Naslovnica Slovenija V Tolminu FrikaFestival, v Izoli Dnevi kalamarov

V Tolminu FrikaFestival, v Izoli Dnevi kalamarov

Avtor: Spletno Uredništvo
V Tolminu se danes izteka dvodnevni festival Frike, imenovan FrikaFest, v Izoli pa so se včeraj pričeli kulinarični dnevi, ki so posvečeni kalamarom. Izbrani ponudniki bodo vse do nedelje, 22. oktobra, v svojih gostilnah in restavracijah ponujali raznolike tematske krožnike s temi okusnimi morskimi dobrotami.
V Tolminu FrikaFestival, v Izoli Dnevi kalamarov

Priprava ene od specialitet s kalamari (foto: Jaka Ivančič/TZI)

V Tolminu se danes zaključuje kulinarični dogodek, kjer se alpska tradicija in lokalni okusi iz doline srečajo na enem mestu. Na dvodnevni festivalu FrikaFest se predstavljajo lokalne gastronomske dobrote Posočja, tradicionalne priprave hrane in predelave lokalnih sestavin. Ker je letos festival v znamenju trajnostnih vsebin, so predstavljene možnosti preprečevanja zavržene hrane, organizirana pa je tudi izmenjevalnica oblačil in modnih dodatkov.

Izola se v zadnjih letih na tursitičnih trgih doma in v tujini veliko promovira prek kulinarike. Poleg ostalih akcij so letos so v Izoli pripravili 5 tematskih sklopov kulinaričnih dni, včeraj pa so se pričeli ‘Dnevi kalamarov’. Trajali bodo kar dva tedna (do 22. oktobra), sodeluje pa 17 izolskih gostiln in restavracij, ki bodo s pripravo posebnih krožnikov s kalamari promovirali to morsko specialiteto.

»Vse kulinarične dneve so na Turističnem združenju Izola, ki je tudi pobudnik tovrstnih sodelovanj, pospremili še z video zgodbami sodelujočih gostincev, te pa so skupaj z intervjuji objavljene na spletni strani Visit Izola. V Dnevih kalamarov se predstavlja Restavracija Pergola, ki deluje pod okriljem Hotela Delfin,« so ob tem sporočili z Turističnega združenja Izola (TZI) in dodali, da je sedaj priložnost, da gostje in domačini okusijo  tudi kakšno jed, ki običajno ni na gostinskih menijih.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.