Naslovnica Slovenija V Tednu restavracij bo sodelovalo več kot 100 slovenskih restavracij

V Tednu restavracij bo sodelovalo več kot 100 slovenskih restavracij

Avtor: Spletno Uredništvo
Vseslovenska kulinarična akcija ‘Teden restavracij’ bo v spomladanski izvedbi letos potekala med 25. marcem in 3. aprilom. Letos bo v akciji sodelovalo več kot 100 slovenskih restavracij in gostiln po izboru ‘Šole okusov’.
V Tednu restavracij bo sodelovalo več kot 100 slovenskih restavracij

V restavraciji Tiffany novogoriškega hotela Park je že vse nared za prihajajočo kulinarično akcijo (foto: PR Hit d.d.)

Bliža se pričetek vseslovenske kulinarične akcije ‘Teden restavracij’, ki pa bo pravzaprav trajala malce dlje kot en teden. Dejansko se bo akcija raztegnila med 25. marcem in 3. aprilom, tako da bo zajela ves zadnji konec tedna v mesecu marcu in pa tudi celoten prvi konec tedna v mesecu aprilu. Letos bo v ‘Tednu restavracij’ sodelovalo več kot 100 slovenskih restavracij in gostiln po izboru ‘Šole okusov’.

V tej izvedbi akcije, ki bo že deseta po vrsti, bodo glavno besedo imeli avtorski krožniki, na katerih bo vsaka izmed sodelujočih restavracij hkrati predstavljala svoje poznavanje kulinarike in s tem tudi svojo lastno zgodbo. Obiskovalci oziroma gostje pa bodo tako na cenovno dostopen način lahko odkrivali številne kulinaričnih posebnosti najboljših slovenskih restavracij in gostiln.

Akciji se bo tudi v tej jubilejni izvedbi pridružila novogoriška družba Hit, tokrat predvsem prek Perline restavracije Calypso, ki se po oceni mednarodnih kulinaričnih vodnikov (Michelin, Gault & Millau) uvršča med najboljše à la carte restavracij v Sloveniji, in prek restavracije Tiffany v hotelu Park. Parkovi sommelierji za to priložnost pripravljajo izbor vin iz vseh 4 vinorodnih okolišev Primorske, v Perli pa še druga slovenska in tuja vina.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.