Naslovnica Trendi Konec meseca v znamenju premiere predstave Razcufane zgodbe

Konec meseca v znamenju premiere predstave Razcufane zgodbe

Avtor: Spletno Uredništvo
V Slovenskem mladinskem gledališču so za konec mesec a marca napovedali novo premiero. Nova gledališka predstava se imenuje ‘Razcufane zgodbe’, nastala pa je po zgodbah Petra Svetine.
Konec meseca v znamenju premiere predstave Razcufane zgodbe

Štirje igralci, ki so soustvarjalci predstave in hkrati tudi pripovedovalci zgodb (foto: PR SMG)

Nova predstava Slovenskega mladinskega gledališča se imenuje ‘Razcufane zgodbe’, svoje korenine pa vleče iz zgodb Petra Svetine. Uprizoritvena različica besedila je nastala v sodelovanju s štirimi ustvarjalci predstave, ki v njej tudi igrajo, to pa so Lina Akif, Daša Doberšek, Blaž Šef in Stane Tomazin. Za glasbeno spremljavo predstave skrbi skupina Pantaloons (Luka Belič, Aljaž Markežič, David Nik Lipovac).

»Štirje pripovedovalci – vsak s svojim značilnim pristopom k pripovedovanju – in trije živahni glasbeniki vsepovsod stikajo za zgodbami in v pripovedi vpletajo zvoke, slike, predmete, občinstvo; da se znajde v zgodbi, je njim in nam vendar na voljo ves svet. In ko se kovček zgodb odpre, si lahko kvečjemu zaželimo, da ga ne bi nikoli več zaprli,« pa je o  ‘Razcufanih zgodbah’ povedala režiserka predstave Maruša Kink.

Razcufane zgodbe so nastale kot koprodukcija Slovenskega mladinskega gledališča in Zavoda Divja misel – Vodnikova domačija Šiška. Predpremiera bo na sporedu v petek, 25. marca, ob 17. uri. Dan kasneje (sobota, 26. marec) bo ob 17. uri na sporedu premiera, ki bo v znamenju odprtja 14. ljubljanskega festivala kulturno-umetnostne vzgoje ‘Bobri’. V nedeljo (27. marec) pa bo nato že ob 11. uri na vrsti tudi prva ponovitev.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.