Naslovnica Trendi V slovenske kinematografe prihajajo kar 4 zanimive premiere

V slovenske kinematografe prihajajo kar 4 zanimive premiere

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta teden se v slovenskih kinematografi obetajo kar 4 premiere. Prva je Disneyev nov animirani flm ‘Želja’, druga je Ridleyev akcijski spektakel ‘Napoleon’, tretja je Almodovarjeva vestern-drama ‘Čuden način življenja’ in četrta novost znanstveno-fantastična srhljivka ‘T.I.M.’.
V slovenske kinematografe prihajajo kar 4 zanimive premiere

Napoleon Bonaparte med eno od številnih bitk (foto: cineplexx.si)

Jutri, ko slavni studio Walt Disney slavi 100 let filmske produkcije, se ob 18. uri napoveduje premiera nove animirane glasbene pustolovske komedije ‘Želja‘. Zgodba filma govori o deklici Ashi, ki si nekaj zaželi tako močno, da jo usliši kozmična sila – mala kroglica z brezmejno energijo, ki se imenuje Zvezda. Asha in Zvezda morata najprej premagati hudobnega kralja Magnifica, da bi rešili svet in dokazali, da se lahko zgodijo čudovite stvari.

Ta glasbeni film je sinhroniziran v slovenski jezik, kar je zahtevalo posebno igralsko-pevsko zasedbo. Tjaši Hrovat Steklasa, ki posoja glas Ashi, se v vlogi kralja Magnifica pridruži glasbenik Uroš Buh, tako da bosta skupaj odpela vse pesmi v novi Disneyevi čarobni zgodbi. Poleg njiju pa v filmu vokalno nastopajo še Tanja Đurić Ribič, Tilen Artač, Saša Lešnjek, Zala Djuric, Tomaž Krt in drugi.

Druga novost tedna je akcijski spektakel ‘Napoleon’. Gre za film o vzponu in padcu francoskega cesarja Napoleona Bonaparta, ki ga igra dobitnik Oskarja Joaquin Phoenix, režiral pa ga je Ridley Scott. Filmska zgodba prikazuje Napoleonov neutrudljivi boj za oblast, viharno ljubezensko razmerje z Josephine, vojaške in politične strategije ter vsebuje tudi nekaj zelo silovitih bojnih prizorov. Premiera bo jutri (sreda, 22. 11.)ob 20. uri.

Tretja filmska novost je film režiserja Pedra Almodóvarja, vestern-drama z naslovom ‘Čuden način življenja’. »Silva se odpravi s konjem čez puščavo, da po petindvajsetih letih obišče starega prijatelja, šerifa Jaka. Zvečer veselo proslavita ponovno srečanje, toda Jake mu naslednjega jutra razkrije, da Silvov obisk zanj ni razlog za obujanje prijetnih spominov,« razkriva napovednik tega filma, ki v kinematografe prihaja v četrtek.

Zadnja, četrta novost tedna pa nosi naslov ‘T.I.M.’. Gre za znanstveno-fantastično srhljivko, ki jo je režiral Spencer Brown, kateri je skupaj s Sarah Govett tudi napisal scenarij, v glavnih vlogah pa igrajo Georgina Campbell, Eamon Farren in Mark Rowley. Film govori o robotu v podobi človeka (oz. androidu), ki se imenuje ‘T.I.M.’. Ta s pomočjo svoje umetne inteligence skuša razdvojiti poročeni par, potem ko očitno postane obseden s soprogo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.