Naslovnica Slovenija Na Europarkovi dobrodelni tržnici bodo zbirali ozimnico

Na Europarkovi dobrodelni tržnici bodo zbirali ozimnico

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri bo v Mariboru na vrsti dobrodelna izvedba Europarkove ekološke tržnice. Med 14. in 19. uro bodo na posebni stojnico zbirali vloženo zelenjavo in sadje ter ostale izdelke za ozimnico, vse pa bo nato romalo v roke tistih ki so letos zaradi vremenskih ujm izgubili svoje pridelke z vrtov in njiv.
Na Europarkovi dobrodelni tržnici bodo zbirali ozimnico

Zbirali bodo vloženo zelenjavo, sadje in ostale hranilne izdelke za ozimnico (foto: Metka Ternjak Gomboc/IPPR)

V mariborskem nakupovalnem središču Europark je vsako sredo na vrsti ekološka tržnica, kjer ponujajo številne različne vrste naravno pridelane hrane. Jutri pa bo v Mariboru potekala prav posebna Europarkova eko-tržnica, saj bodo med 14. in 19. uro bodo opravili z dobrodelno zbiralno akcijo – zbirali bodo vloženo zelenjavo, vloženo sadje ter vse ostale izdelke oz. pridelke, ki služijo za ozimnico.

Zbrano blago bodo na koncu podarili tistim, ki so zaradi podivjanega vremena v letošnjem letu izgubili pridelke s svojih vrtov in njiv. »Od nekdaj je pomembno, da znamo deliti s tistimi, ki to potrebujejo. Dobrodelnost je namreč univerzalen jezik, ki združuje ljudi in ustvarja mostove med njimi. Na Europarkovem dobrodelnem dogodku lahko sodeluje prav vsak, ki ima vrt in svoje pridelke vlaga.

V kozarčku lahko obiskovalci prinesejo tako vloženo zelenjavo kot sadje, pa tudi pridelke z daljšim rokom trajanja, kot so krompir, buče, jabolka, orehi,« sporočajo z Europarka. Ob tem pozivajo darovalce, naj na kozarce nalepijo tudi etikete s sporočilom, kaj je pravzaprav notri in s kontaktom tistega, ki kozarec podarja.

Stojnico bodo jutri obiskali tudi zastopniki FB skupine ‘Pomaranče iz Grčije’ in dostavili še preostale hranilne artikle za ozimnico, ki so jih doslej zbirali po vsej Sloveniji. Nazadnje pa bodo vse zbrano prevzeli pristojni iz Odbora za razdeljevanje humanitarne pomoči Mozirje, ki bodo razdelili ozimnico najbolj potrebnim.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.