Naslovnica Gospodarstvo Poslovno sodelovanje z Vietnamci, Madžari in Slovaki

Poslovno sodelovanje z Vietnamci, Madžari in Slovaki

Avtor: Spletno Uredništvo
Edino slovensko državno tovorno pristanišče, ki ga upravlja družba Luka Koper d .d., je pred dnevi spet pridobilo zanimivega novega klienta. Gre za ambicioznega vietnamskega proizvajalca električnih vozil VinFast, ki bo Koper uporabljal za prodor na evropski trg. Poleg tega pa je Luka Koper pravkar izpeljala še dva pomembna poslovna sprejema v Bratislavi in Budimpešti.
Poslovno sodelovanje z Vietnamci, Madžari in Slovaki

Pogled na pretovor kontejnerjev v koprskem pristanišču (foto: SJ)

Družba Luka Koper d .d. je pred kratkim podpisala novo pogodbo o sodelovanju z vietnamskim podjetjem VinFast, ki je specializirano za izdelavo električnih avtomobilov. Koprsko pristanišče ima sicer zadnja leta vse bolj pomembno vlogo za vse tiste azijske države, ki bi rade izvažale v Evropo. Predvsem se ta večji trgovski interes kaže na avtomobilskem in na kontejnerskem segmentu.

 »Navdušeni smo nad partnerstvom z Luko Koper, ki bo še utrlo pot nadaljnji širitvi podjetja na evropskih trgih. Koper je eden najpomembnejših evropskih avtomobilskih terminalov, sodi pa tudi med vodilna kontejnerska pristanišča v regiji. Verjamemo, da bo Luka Koper trden partner v VinFast-ovi trajnostni in razvojni strategiji,« je ob podpisu pogodbe dejala izvršna direktorica podjetja VinFast Europe, Nguyễn Thanh Thúy.

Po sprejemih v avstrijski prestolnici Dunaju in v glavnem mestu Češke Pragi pa so predstavniki Luke Koper minuli konec tedna tudi v Bratislavi in Budimpešti pripravili že kar tradicionalna sprejema za vse slovaške in madžarske poslovne partnerje. Sprejemov se je udeležilo več kot 350 gostov, kar pomeni, da je to postala pomembna priložnost za poslovno mreženje in za krepitev partnerskih vezi.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.