Naslovnica Trendi V slovenska kina tokrat prihajajo tri raznovrstne premiere

V slovenska kina tokrat prihajajo tri raznovrstne premiere

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta četrtek se v slovenskih kinematografih obetajo tri filmske novosti. Prva je nova slovenska drama Vinka Möderndorferja ‘Zastoj’, druga je biografska drama ‘Električno življenje Louisa Waina’, tretji pa družinska pustolovščina ‘Veliki rdeči pes Clifford’.
V slovenska kina tokrat prihajajo tri raznovrstne premiere

Prizor iz filma o ekscentričnem umetniku in ljubitelju mačk Louisu Wainu (foto: Blitz Slovenija)

Slovenski pisatelj Vinko Moderndorfer se je tokrat izkazal kot scenarist in režiser novega domačega filma ‘Zastoj’. Film govori o srečanju dveh zakonskih parov z različnih polov družbene lestvice, ki na prvi pogled nimata ničesar skupnega, vendar ju tragična nesreča usodno združi in najbrž poveže za vedno. V filmu igrajo Peter Musevski, Mirjam Korbar Žlajpah, Uroš Furst, Barbara Cerar, Klemen Kovačič, Mila Furst, Ivo Ban in Branko Završan.

Pojutrišnjem (v četrtek, 20. januarja) v kina po Sloveniji prihaja tudi film ‘Električno življenje Louisa Waina’. Ta film govori o britanskem umetniku Louisu Wainu, ki je zaslovel po svojih nadrealističnih slikah mačk. »Neverjetna življenjska zgodba ekscentričnega umetnika Louisa Waina, katerega razigrane in včasih psihološke slike so za vedno uspele spremeniti dojemanje in percepcijo mačk.

V filmu sledimo pustolovščini tega nepoznanega junaka, ki je med koncem 18. stoletja in v začetku 19. uspel razkriti ‘električne’ skrivnosti sveta in na ta način bolje razumeti lastno življenje ter globino ljubezni, ki jo je delil s svojo ženo Emily Richardson (Claire Foy). Tisti, ki dandanes ne poznajo Louisa po njegovem imenu, bodo skoraj definitivno prepoznali vsaj kakšno njegovo sliko mačk,« pravi napovednik filma, v katerem igra glavno vlogo Benedict Cumberbatch.

Tretja filmska novost tedna pa je družinsko-pustolovsko-fantazijski film ‘Veliki Rdeči Pes Clifford’, ki je sinhroniziran v slovenščino. Filmska zgodba govori o srednješolki Emily Elizabeth, ki si zaželi, da bi njen majhen rdeč kužek zrasel v mogočnega psa. Želja se ji uresniči še predobro, saj se mali Clifford spremeni v ogromnega, kar 12 metrov visokega psa. Emily pa sedaj nujno potrebuje čarobnega oskrbnika živali, ki bi orjaka vrnil v normalno velikost…

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.