Naslovnica Šport Boleče slovo z Evropskega prvenstva ni bilo preveč presenetljivo

Boleče slovo z Evropskega prvenstva ni bilo preveč presenetljivo

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska moška rokometna reprezentanca je včeraj predčasno končala nastope na Evropskem prvenstvu, potem ko je v Debrecenu izgubila proti Črni gori z 32:33 (19:16). Hitro slovo od EP so celo nekateri reprezentanti sami označili za sramoto, najbolj razočarani pa so bili ljubitelji rokometa, ki so reprezentanci sledili na vzhod Madžarske. Nekateri pa so takšen polom vnaprej napovedali, saj se slovenska reprezentanca na to prvenstvo ni pripravila niti približno tako, kot bi se morala.
Boleče slovo z Evropskega prvenstva ni bilo preveč presenetljivo

Na koncu je usodo Slovenije zapečatil črnogorski vratar Božidar Simić (foto: FB RZS/Kolektiff Images)

Slovenska moška rokometna reprezentanca je včeraj predčasno končala nastope na letošnjem Evropskem prvenstvu, potem ko je v madžarskem Debrecenu izgubila proti Črni gori z 32:33 (19:16). Slovenska izbrana vrsta je na treh srečanjih v skupini A premagala le Severno Makedonijo, zato je na koncu osvojila le tretje mesto in se drugič v zgodovini že po prvi fazi tekmovanja poslovila od prvenstva stare celine.

»Izbranci slovenskega selektorja Ljubomirja Vranješa so večji del tekme imeli nadzor nad tekmeci, v prelomnih trenutkih dvoboja v Debrecenu pa so naredili preveč napak v obrambi in napadu, zastreljali zadnje tri sedemmetrovke, na koncu pa ostali brez načrtovane zmage, ki jim je omogočala preživetje in nastop v glavnem delu tekmovanja,« so o tej tekmi zapisali na Rokometni zvezi Slovenije (RZS).

Po drugi strani pa se je mnogim slovenskim navijačem zdelo, da tokrat slovenska izbrana vrsta že od uvodnih minut ni bila najbolj borbeno razpoložena. Morda je svoje prispeval tudi oster sodniški kriterij, a tokrat slovenska obramba večji del tekme ni delovala tako, kot bi morala. Da so naši sploh dobili prvi polčas in nato ostali ‘v igri’ do predzadnje minute dvoboja, je imel zasluge predvsem vratar Urh Kastelic, ki je nizal spektakularne obrambe in tudi zabil dva gola.  

»Težko je najti prave besede, tokrat smo se enostavno osramotili. V prvem polčasu je bila naša igra še sprejemljiva, v drugem pa… V končnici tekme smo enostavno naredili preveč napak, prejeli preveč golov in zastreljali zadnje tri sedemmetrovke. Razočarali smo sami sebe in naše navijače, a resnica je, da na tem prvenstvu nismo bili pravi na nobeni tekmi,« je po bolečem porazu povedal reprezentant Gašper Marguč.

Najbolj razočarani pa so bili ljubitelji slovenski rokometa, predvsem tisti, ki so reprezentanci sledili na vzhod Madžarske. V svojih komentarjih na družbenih omrežjih so bili tudi tisti, ki so tekmo gledali pred domačimi TV zasloni, precej enotni – igralci slovenske reprezentance tokrat niso dali vse od sebe. Sicer pa bi se najbrž dalo razpravljati tudi o tem, koliko minut je kdo od naših reprezentantov igral na odločilni tekmi s Črno Goro.

Vendar so nekateri vnaprej napovedali, da bo letošnje EP za Slovenijo klavrno. Naša reprezentanca je namreč med pripravami odigrala le eno prijateljsko srečanje in še to že decembra, kar je seveda premalo. Za nekatere je bil že dogovor za dve prijateljski tekmi z Italijo (ki so jih nato odpovedali zaradi okužb v italijanskem taboru) sporen z vidika kakovosti nasprotnika, saj se Italijani v zadnjih 20 letih niso niti enkrat uvrstili na EP, SP ali na Olimpijske igre.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.