Naslovnica Slovenija V ponedeljek spet stavka novinarjev na RTV Slovenija

V ponedeljek spet stavka novinarjev na RTV Slovenija

Avtor: Spletno Uredništvo
Novinarji RTV Slovenija so za ponedeljek napovedali novo stavko. Protestirajo proti sporni poslovni politiki generalnega direktorja RTV Andreja Graha Whatmougha, ki je nazadnje najavil zapiranje dopisništev v Moskvi, Berlinu, Bruslju in v Rimu oz. Vatikanu.
V ponedeljek spet stavka novinarjev na RTV Slovenija

Zanimivo bo spremljati, koliko časa bo Andrej G. W. ostal generalni direktor RTV-ja  (foto: Adrian Pregelj/RTV SLO)

Generalni direktor RTV Andrej Grah Whatmough se je lotil nekakšne čistke Informativnega programa TV Slovenija, a je s tem sprožil revolt novinarjev na RTV Slovenija. Kot da ukinjanje priljubljene oddaje Studio City in njeno kvazi-nadomeščanje z oddajo Panorama (ki najbrž ne dosega profesionalnih standardov RTV SLO) ne bi zadostovalo, naj bi sedaj zaprli dopisništva v Moskvi, Berlinu, Bruslju in v Rimu oz. Vatikanu.

»V stavkovnem odboru smo bili nad novico šokirani, saj predlagano zapiranje dopisništev v Moskvi, Berlinu, Bruslju ter v Rimu in Vatikanu pomeni dokončen izbris Informativnega programa, nadaljnje krnjenje zunanjepolitičnih vsebin na javnem RTV in uničevanja poslanstva javnega medija,« so pojasnili s stavkovnega odbora novinarskih sindikatov RTV SLO. Velja spomniti, da so iz podobnih vzrokov stavko napovedali že 23. maja.

Ker po14 dneh pogajanj niso dosegli prav nobenega napredka in je generalni direktor najavil nova krčenja, bodo stavko v programih RTV nadaljevali v ponedeljek, 20. junija in sicer od 14. do 23. ure. Vmes bodo ob 19. uri organizirali javni shod pred državnim zborom na Trgu republike. Tam bodo od vlade zahtevali ukrepanje za ohranitev javnega servisa, saj gre širše gledano tudi za svobodo medijev in pravico javnosti do obveščenosti.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.