Naslovnica Gospodarstvo Slovenska obrambno-varnostna panoga na sejmu v Parizu

Slovenska obrambno-varnostna panoga na sejmu v Parizu

Avtor: Spletno Uredništvo
Včeraj se je v Parizu iztekel sejem ‘EUROSATORY’, na katerem se je pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija skupaj predstavljalo 14 slovenskih podjetij oziroma institucij. Sejem, ki je posvečen področju varnosti in obrambe, velja za vodilni sejem te panoge v Evropi.
Slovenska obrambno-varnostna panoga na sejmu v Parizu

Podjetje Prevent & Deloza in ostali slovenski predstavniki na letošnjem sejmu v Parizu (foto: FB Prevent & Deloza)

Kot so spomnili z javne agencije SPIRIT Slovenija, je pariški sejem ‘Eurosatory’ najbolj prestižen sejem s področja obrambe, varnosti in zaščite v Evropi, zato je prisotnost slovenskih podjetij izjemnega pomena. Letos se je na sejmu predstavilo več kot 1700 razstavljavcev iz več kot 63 držav, obiskalo ga je več kot 200 uradnih delegacij in več kot 57.000 poslovnih obiskovalcev.

Slovensko prisotnost na sejm so letos zagotovila podjejtja Arex, d. o. o., Bijol, d. o. o., C-Astral, d. o. o., DAT-CON, d. o. o., Elan, d. o. o., EM.Tronic, d. o. o., Guardiaris, d. o. o., MIL Sistemika, d. o. o.,  Prevent&Deloza, d. o. o., Timtec Defense, d. o. o., Trival Antene, d. o. o. in Valhalla Turrets, d. o. o. ter instituciji Grozd obrambne industrije in Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije (MORS).

Poleg slovenskega je bilo postavljenih še 36 nacionalnih paviljonov, letošnje novosti pa so bile platforme za mreženje, vnaprejšnji dogovori za poslovna srečanja in več kot 200 vojaških vozil, ki so bila na ogled. Javna agencija SPIRIT Slovenija skupinske slovenske predstavitve na tem sejmu redno izvaja že od leta 2010, za razstavljavce pa je udeležba koristna iz več vzrokov.

»Po mnenju slovenskih razstavljavcev je slovenska obrambna industrija majhna, nišno specializirana in tehnološko zelo razvita ter proizvaja izjemno kakovostne izdelke. Tovrstni dogodki so zanje izjemnega pomena, saj med sabo povezujejo države, strokovnjake v industriji in člane svetovne obrambne in varstvene dobavne verige. Na njih si razstavljavci izmenjujejo znanja ter se pobliže spoznavajo z najnovejšimi inovacijami in trendi,« pravijo na Spirit Slovenija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.