Naslovnica Oglaševanje Sistemi za poceni hlajenje in prezračevanje prostora

Sistemi za poceni hlajenje in prezračevanje prostora

Avtor: Spletno Uredništvo

Vse za hlajenje in ogrevanje prostora vam na enem mestu nudimo v podjetju Klimanik….

Vse za hlajenje in ogrevanje prostora na enem mestu….. (foto: prealpi.si) 

 

 

Prihajajo toplejši dnevi in ni lepšega kot to, da pridemo iz poletne vročine v prijetno ohlajeni prostor, ki je ob enem tudi kvalitetno prezračen.

Za vse to poskrbimo v našem podjetju Klimanik, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo poslovanja. Smo specialisti na področju svetovanja, dobave, montaže in vzdrževanja klimatskih naprav priznanih blagovnih znamk. V ponudbi imamo tudi dobavo in montažo sesalnih sistemov kot tudi dobavo in montažo sistemov za prezračevanje z rekuperacijo. Vse prezračevalne sisteme vam bomo tudi profesionalno vzdrževali. Poleg vsega pa smo ponudbo dopolnili tudi z diamantin vrtanjem.

 

KLIMA NAPRAVE

Kot je bilo v uvodnih vrsticah že napisano boste pri nas kupili klimatske naprave priznanih blagovnih znamk kot so Mitsubishi, Daikin, Toshiba, LG in Fujitsu. Pred samim nakupom je potrebno razmisliti o kar nekaj dejavnikih, zato nakup klimatske naprave ni tako enostavno opravilo kot se zdi na samem začetku.

Vsi se zavedamo, da v današnjem času, je v najtoplejših mesecih v letu skoraj “ne mogoče preživeti” brez klime v prostoru (stanovanjskem ali poslovnem). Poleg hlajenja pa imajo marsikatere klimatske naprave tudi funkcijo ogrevanja.

Ko je govora o hlajenju moramo upoštevati predvsem to koliko kubičnih metrov prostora želimo ohladiti. Priporočljivo je vsaj 25W moči klime na kubični meter prostora. Za bolj natančno določitev kako močno klimo kupiti je potrebno izvesti natančne meritve prostora. Upoštevati pa je potrebno tudi razvlaževanje zraka. Klimatska naprava namreč razvlažuje zrak zaradi kondenza, ki se nahaja na hladilnem delu klime.

Pomembno pa je tudi mesto kjer se bo nahajala notranja enota klimatske naprave. Poznamo kar nekaj različnih vrst naprav. Med najbolj pogostimi so stenske klime, ki so kot že samo ime pove, nameščene na steno. Tukaj so še stropne klime nameščene na strop in talne klime katere so podobno kot radiatorji nameščene na tleh o steni.

Ko klimatska naprava ogreva prostor se občasno zgodi, da klima preneha delovati oziroma se ustavi. Na samo ogrevanje namreč vpliva vlaga, ki se v obliki ledu nabira na zunanji enota natančneje na izmenjevalniku toplote. Kopičenje ledu poslabša delovanje naprave zato se občasno ustavi. Pri tem se aktivira funkcija, ki led odtali.

Za kvalitetno ogrevanje potrebujemo vsaj 35W moči klime na kubični meter ogrevanega prostora, ker mora klima ustvariti višjo temperaturo v prostoru proti zunanji temperaturi.

Pri nas kupili klimatske naprave priznanih blagovnih znamk….(foto: klimanik.com)

 

PREZRAČEVANJE Z REKUPERACIJO

Marsikdo se sprašuje kaj pomeni prezračevanje z rekuperacijo. Naj vam na kratko predstavimo takšen način prezračevanja.

Rekuperatorji so prezračevalne naprave, ki imajo vgrajen zračni prenosnik toplote. S tem bomo zmanjšali energijske prezračevalne izgube na minimum.

Sama prezračevalna naprava je namenjena predvsem zagotavljanju kvalitetnega bivanja v prostoru. To se doseže z odvajanjem vlage, vonjav, ogljikovegadioksida in škodljivih snovi iz prostora in dovodu svežega zraka bogatega s kisikom.

Razvoj sodobnih izolativnih materialov je povečal tudi zrakotesnost pri gradnji objektov. Hkrati se je močno povečalo prisilno prezračevanje. Rekuperacija tako pomeni vračanje toplote. Toplemu zraku, ki se nahaja v prezračevalnih sistemih, se onemogoči, da bi odšel iz prostora, ampak se uporabi za ogrevanje našega prostora. Takšen način prezračevanja se uporablja pri novogradnjah kot tudi pri sanaciji že obstoječih objektov.

Rekuperacija pomeni vračanje toplote….(foto: klimanik.com)

 

Naj vam naštejemo še nekaj glavnih razlogov, da boste lažje stopili v stik z našim podjetjem: vsi zaposleni smo strokovno usposobljeni, ki redno nadgrajujemo svoje znanje, pohvalimo se lahko z velikim številom zadovoljnih strank, imamo konkurenčne cene, pri delu uporabljamo kvalitetne materiale in vrhunske znamke, pri nas boste dobili garancijo na naprave in montažo predvsem pa boste deležni naše maksimalne pozornosti ob tem pa bomo upoštevali tudi vaše želje in potrebe.

Kontaktirajte nas. Za prijetno in okolju prijazno bivanje poskrbimo v podjetju Klimanik.

 

Klimanik, Gregor Jaklin s.p.
Grosova ulica 42
4000 Kranj

Kontakti:
Tel: +386 (0) 40 807 050
E-mail: info@klimanik.com
Spletna stran:www.klimanik.com

 

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.