Naslovnica Trendi V Mini teatru so si zaslužili dolg dopust

V Mini teatru so si zaslužili dolg dopust

Avtor: Spletno Uredništvo
Ljubljanski Mini teater je pravkar potegnil črto pod sezono 2022-23 in jo ocenil za izjemno uspešno, produktivno in kreativno. Številke to potrjujejo – 9 predstav je doživelo premiere, odigrali so kar 197 ponovitev, od tega je bilo 47 gostovanj v Sloveniji in v tujini, kjer so obiskali tudi ZDA in Avstralijo. Poleg tega pa so počeli še marsikaj…
V Mini teatru so si zaslužili dolg dopust

Prizor iz predstave Norma Jean Baker Trojanska (foto: MIni teater/Asiana Jurca Avci)

Analiza pravkar končane gledališke sezone 2022-23 v Mini teatru kaže, da se je koncu pandemije občinstvo v polnem številu vrnilo v gledališče, saj so bile praviloma vse otroške in post-dramske predstave razprodane. Prav tako je bilo veliko gostovanj po vseh večjih slovenskih gledališčih, kulturnih domovih, na mednarodnih gledaliških festivalih in tudi v gledališčih v tujini. Uprizorili so kar 9 novih gledaliških del.

To bile predstave ‘Kdo se boji Virgine Woolf’, (režiser Ivica Buljan), ‘Amsterdam’ (rež. Aljoša Ž. Zupančič), ‘Norma Jeane Baker Trojanska’ (rež. Nina R. Marković), ‘Dnevnik Ane Frank’ (rež. Vinko Möderndorfer), ‘Krojaček Hlaček’ in ‘Knjiga o džungli’ (rež. Robert Waltl), ‘Angeli v Ameriki: Tisočletje se bliža’ in ‘Angeli v Ameriki: Perestrojka’ (rež. Ivica Buljan) in lutkovna predstava ‘Obisk pri soncu’ (rež. Marcin Marzec).

»Poleg premier smo odigrali kar 197 ponovitev, od tega 47 gostovanj v Sloveniji in v tujini (Hrvaška, Srbija, ZDA in Avstrija). Predstave Mini teatra si je ogledalo skoraj 20.000 obiskovalcev, realizirali pa smo tudi podporni program za učence .V okviru vizualnega programa smo postavili stalne instalacije ‘Amsterdam’, sodobnih likovnih umetnikov Vadima Fishkina in Mirana Moharja in svetlobno instalacijo Marka Požlepa ‘Holly Hell’,« so izjemno plodno sezono opisali na Mini teatru.

Izpeljali so tudi 8. Mednarodni festival strpnosti – ‘Hiša strpnosti’, pripravili 2 ločeni razstavi ‘Od skice do lutke’ v Bežigrajski galeriji, organizirali še koncerte, promocije knjig, filmske projekcije, predavanja in celo sprevode Dedka mraza. V Mini teatru so med sezono gostovali Kunst teater iz Hrvaške, srbsko gledališče Dadov in zamejski Teater Srce iz Avstrije, s festivalom Fabula pa so sodelovali v gledališkem programu v Mini teatru – ‘Fabula na odru’.

Poudarili so še, da so v pravkar končani sezoni uprizorili tudi veliko predstav iz prejšnjih sezon – ‘Turingov stroj’, ‘Sedem sekund večnosti’, ‘Shopping and fucking’, ‘Judovski pes’, ‘Zgodbe s panjskih končnic’, ‘Korenčkov palček’, ‘Deklica z vžigalicami’, ‘Obisk za medveda’, ‘Hrestač’, ‘Kakec’ – ‘Kakčeve dogodivščine’, ‘Trije prašički’, ‘Žabji kralj’, ‘Obuti maček’. Sedaj je čas za poletni premor, nova sezona 2023-24 pa se bo pričela zadnje dni avgusta.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.