Naslovnica Šport V litovski Kaunas po zadnjo vozovnico za Tokio

V litovski Kaunas po zadnjo vozovnico za Tokio

Avtor: Spletno Uredništvo

Košarkarska zveza Slovenije je pravkar posredovala informacijo, da je Mednarodna košarkarska zveza FIBA določila lokacije olimpijskih kvalifikacijskih turnirjev za moške. Slovenska reprezentanca se bo za zadnjo vozovnico za Tokio borila v litovskem Kaunasu in sicer proti Angoli, Poljski, Venezueli, Južni Koreji in predvsem proti domačinom iz Litve.

V litovski Kaunas po zadnjo vozovnico za TokioSlovenska članska košarkarska izbrana vrsta na enem zadnjih nastopov (foto: FB KZS) 

 

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je danes objavila novico, da je Mednarodna košarkarska zveza FIBA pravkar določila lokacije in razporede dodatnih olimpijskih kvalifikacijskih turnirjev za moško konkurenco. Slovenska reprezentanca se bo za zadnjo vozovnico za Tokio borila v litovskem Kaunasu. Tam bodo morali naši najprej v skupini B premagati Angolo in Poljsko.

Če jim to uspe (kar bo odvisno predvsem od tega, ali bo Slovenija zaigrala z najboljšo zasedbo), potem se bodo v polfinalu predvidoma srečali z boljšim iz dvoboja med Venezuelo in Južno Korejo, nazadnje pa bi jih v finalu čakala še, vsaj na papirju, najtežja tekma kvalifikacij proti domačinom iz Litve. Slovenska izbrana vrsta bo nastope začela 30. junija, medtem ko bo finale na sporedu že 3. julija. Reprezentanco torej v teoriji čakajo štiri tekme v petih dneh.

Pot na olimpijske igre si bo zagotovil le zmagovalec turnirja v Kaunasu, ostali trije kvalifikacijski turnirji pa bodo potekali še v Splitu, Beogradu ter kanadski Victorii. Slovenija je imela pri žrebu nekaj sreče, saj je na ostalih treh turnirjih konkurenca malce bolj zahtevna. Sicer pa so si vozovnice za Tokio že zagotovili Španija, Francija, ZDA, Argentina, Avstralija, Nigerija, Iran in gostitelj Japonska.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.